23948sdkhjf

Rovsing vinder ordre fra ESO

ESO har valgt Rovsing til at definere de softwareverifikations- og valideringsprocesser, der skal anvendes under udviklingen af E-ELT teleskop software.
ESO (European Southern Observatory/The European Organisation for Astronomical Research in the Southern Hemisphere) har netop valgt Rovsing til at definere de verifikations- og valideringsprocesser, der skal anvendes til uafhængig verifikation og validering (IV&V) af kontrolsystemsoftware, som skal udvikles til ESO's kommende E-ELT teleskop (European Extremely large Telescope).

E-ELT teleskopet er et gigantisk nyt jordbaseret teleskop med en diameter på 42 meter. Det bliver verdens største teleskop til dato, og det vil give astronomer revolutionerende nye muligheder for forskning, idet teleskopet vil opnå en meget høj opløsning for meget svage objekter i de meget fjerne egne (og tidlige faser) af universet. Prisen for at bygge teleskopet forventes at blive 950 millioner euro, og det ventes at stå færdigt i 2018.

Rovsings indledende kontrakt for definitionsfasen er på 50.000 euro, men man forventer, at kontrakten åbner gode muligheder for at vinde den langt større kontrakt for det egentlige verifikations- og valideringsarbejde, der normalt udgør ca. 10 % af den samlede omkostning til softwareudvikling.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078