23948sdkhjf

Vil tjekke danske intelligente elmålere

Efter at en amerikansk ekspert har stillet spørgsmålstegn ved sikkerheden i en række intelligente elmålere, vil Energi Syd nu have yderligere vished for, at selskabets målere er sikre.
Den amerikanske sikkerhedsekspert Mike Davis har angiveligt fundet flere sikkerhedshuller i en række intelligente elmålere i USA. I Danmark er flere energiselskaber ligeledes i gang med at installere intelligente elmålere, og hos Energi Syd får nyheden afdelingsleder Kaj Kibsgaard til at sætte ekstra fokus på sikkerheden i de danske målere. Det skriver Ingeniøren.

- Vi har hele tiden været meget opmærksomme på sikkerheden og også spurgt til, om den er i orden. Og som jeg har fået det oplyst, så er der spærring på vores elmålere, så de burde være sikre nok, men det vil jeg da gerne høre nærmere om fra vores leverandør, udtaler Kaj Kibsgaard til Ingeniøren.

Et af problemerne med de amerikanske elmålere er, at en hacker i princippet vil kunne afbryde strømmen i tusinder af boliger, men Kaj Kibsgaard garanterer, at det scenarium ikke vil kunne indtræde i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063