23948sdkhjf

GTS-institutter skal gøre SMV’er mere konkurrencedygtige

Rådet for Teknologi og Innovation offentliggør en ny strategi, der skal ruste de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter til at hjælpe virksomheder til at konkurrere på viden og teknologi.
Stadig mere komplekse teknologier er en af grundene til, at færre og færre mindre og mellemstore virksomheder selv er i stand til at hente ny viden og nye teknologier ind. En af løsningerne er at indgå samarbejde med nettet af de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS-institutterne), der er almennyttige institutioner, som drives som private virksomheder og indsamler, opbygger og udvikler teknologiske kompetencer.

Rådet for Teknologi og Innovations nye strategi fastsætter rammerne for GTS-nettets udvikling i perioden 2010-2015. I strategien fremhæves vigtigheden af, at GTS-institutterne bliver endnu mere videnintensive, at indsatsen for at hjemtage international viden til virksomhederne øges, og at nettet af institutter gøres mere åbent og gennemsigtigt. Videnskabsminister Helge Sander glæder sig over den nye strategi:

- GTS-nettets kontakt til store dele af dansk erhvervsliv er stærk. Hvis institutterne bliver endnu bedre til at skaffe sig ny viden fra udenlandske videninstitutioner og samarbejde mere med universiteterne, vil det være til stor gavn for virksomhederne, siger Helge Sander.

Formand for Rådet for Teknologi og Innovation, Lars Mikkelgaard-Jensen, siger:

- I den nye strategi er der fokus på at få styrket GTS-institutternes forsknings- og udviklingskompetencer, så virksomhederne kan få endnu mere kvalificeret opbakning til deres innovationsaktiviteter. Dette fokus vil rådet også have i efterårets forhandlinger med institutterne om nye treårige resultatkontrakter.

GTS-strategien er udviklet på baggrund af en international evaluering af det danske GTS-net, der blev gennemført tidligere på året. Det første konkrete initiativ i strategien er allerede sat i værk i form af hjemmesiden BedreInnovation.dk, der skal styrke dialogen og åbenheden om prioriteringerne i Videnskabsministeriets resultatkontrakter med GTS-institutterne. På BedreInnovation.dk foregår der, frem til 1. juli 2009, en livlig debat om de mere end 200 konkrete ideer fra GTS-institutterne til nye aktiviteter, der foreslås gennemført via GTS-institutternes resultatkontrakter for 2010-2012.

Kilde: Videnskabsministeriet - http://www.vtu.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093