23948sdkhjf

Fortsat store vækstambitioner hos Ambu

Medicoproducenten vil sælge sig ud af krisen og har derfor intensiveret salgsarbejdet for at erobre markedsandele.
Mens flere store medicoproducenter ømmer sig under finanskrisen, fortsætter danske Ambu ufortrødent fremad. Administrerende direktør Lars Marcher accepterer, at der er tale om en dyb recession, men i stedet for at gå i forsvarsposition vil han udnytte de muligheder, som krisen byder på. Det skriver Børsen.

- Uanset hvordan den globale økonomiske krise er, så må vi på en eller anden måde tilsidesætte den ved at tage markedsandele. Vi har valgt at gå imod strømmen – hvor folk holder igen med salg, der skalerer vi op, udtaler Lars Marcher til Børsen.

Derfor har han også valgt at fastholde ambitiøse mål for udviklingen i Ambus omsætning og indtjening, om end disse også er blevet justeret i forhold til krisen. I 2009 forventer Lars Marcher, at Ambu vil vokse med 8 % - på trods af at man i første halvår er vokset med 12 %. Til gengæld er det stadig planen, at indtjeningen skal forbedres fra den nuværende EBIT-margin på 11 % til 15 %.

Også på andre områder tænkes der dog offensivt under krisen. Blandt andet ser Lars Marcher en række lukrative opkøbsmuligheder. Han vurderer, at Ambu vil kunne overtage en virksomhed i samme størrelsesorden som sig selv til en favorabel pris. Det skyldes, at mange store koncerner vil være motiverede fra at sælge afdelinger eller divisioner fra, efterhånden som krisen skrider fremad.
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078