23948sdkhjf

Solen skal udnyttes effektivt

Der er masser af energi i solen – men vi er ikke gode til at udnytte den. Mindre end 1 % af verdens elektricitet hentes fra solen – det vil et projekt støttet af Højteknologifonden ændre på
Det skal være billigere og mere effektivt at udnytte solen til elektricitet. Det er det klare mål i et højteknologisk forskningsprojekt, som nu går i gang.

I dag koster det alt for meget at producere elektricitet med solen som kilde. Den klassiske solcelle, som vi kender den i dag, blev fremstillet første gang for mere end 50 år siden, og grunddesignet er stadig det samme. Effektiviteten er lav – omkring 20 %.

Et nyt samarbejde mellem SunFlake A/S og Nano-Science Center ved Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet vil udnytte den nyeste viden inden for nanoteknologi til at ændre på dette.

Ved hjælp af milliarder af nanostrukturer (nanoflager), der hver især er dannet af en perfekt halvleder krystal – i dag kendt fra it-industrien - vil man kunne udvikle en solcelle, der kan høste solens energi på en ny og effektiv måde, og derved mindske prisen per produceret kWh. SunFlake solcellen har potentiale til at kunne omdanne op til 30 % af solenergien til elektricitet.

- Når vi kombinerer SunFlakes nanostruktur og viden med de forskningsmæssige ressourcer på Nano-Science Centeret og Niels Bohr Instituttet, får vi mulighed for sammen at skabe noget endnu større, end vi ville have kunnet hver for sig. Højteknologifondens støtte til projektet gør det muligt for os udelukkende at koncentrere os om de faglige aspekter i projektet, siger direktør i SunFlake Martin Aagesen.

Højteknologifonden har støttet forskningen med 9,9 mio. kr. over tre år.

Kilde: Højteknologifonden - http://www.hoejteknologifonden.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143