23948sdkhjf

Stort Danfoss-underskud i første kvartal

Nordborg-koncernen mærker stadig konsekvenserne af finanskrisen, men spår forbedret indtjening allerede fra andet halvår.
Danfoss have i første kvartal 2009 en omsætning på 6,5 mia. kr., svarende til en vækst på 20 %. Korrigeret for tilkøb, frasalg og valutaomregning er der dog tale om et fald på 16 % mod en vækst på 2 % året før. Resultatet før andre driftsindtægter og driftsudgifter blev et underskud på 379 mio. kr., mens resultat af primær drift (EBIT) viste et underskud på 447 mio. kr.

Resultat før skat blev et underskud på 562 mio. kr., mens resultat efter skat viste et underskud på 398 mio. kr.

- Danfoss har en stærk tro på, at vi i den sidste del af året vil se forbedringer i vores primære drift, da det nu er muligt at kalkulere effekterne af de mange tiltag, vi har gennemført som modtræk til den globale krise. Dette ændrer ikke ved, at vi som forventet fortsat er ramt af den globale afmatning, og at de mange restruktureringsaktiviteter og omkostningsreduktioner først slår igennem i andet halvår og i 2010. Derfor har første kvartal også helt på linie med vores forventninger givet et stærkt negativt resultat. Vi venter ligeledes et negativt og svagt andet kvartal, da vi ikke forudser forbedringer i de generelle markedsvilkår i resten af 2009. Det kan i den forbindelse derfor ikke afvises, at vi vil tage initiativ til yderligere restruktureringer, skulle situationen blive yderligere forværret. Vi ligger nu på et omsætningsmæssigt nogenlunde stabilt niveau, og derfor vil virkningen af restruktureringsaktiviteterne betyde, at vi i andet halvår vil se en forbedret indtjening. Dette vil dog ikke kunne opveje de forventede negative resultater af første halvår, hvorfor vores forventninger til hele året 2009 stadig er et underskud, siger Niels B. Christiansen, administrerende direktør og CEO, Danfoss A/S

Danfoss fastholder derfor sine forventninger til både omsætning og indtjening for hele 2009. Der forventes således en svagt vigende omsætning i forhold til 2008, når helårseffekten af Sauer-Danfoss inkluderes. Samlet set forventer Danfoss, efter indregningen af Sauer-Danfoss, at komme ud af 2009 med et underskud.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094