23948sdkhjf

Produktnyhed: Troax lancerer en intelligent sikkerhedslås til industrien

Industrien har problemer med at opfylde kravene om sikkerhed og tilgængelighed. Problemet er, at maskinerne både skal være sikre og lette at arbejde med. Et sikkerhedsprodukt må ikke påvirke operatørens arbejde negativt, for så sættes sikkerheden ofte ud af spil.
Det er svært at finde en god balance mellem sikkerhed, tilgængelighed og rentabel produktion. Hvis en maskine skal være sikker, skal den enten være standset eller køre med nedsat hastighed. Det medfører igen, at dyrebar produktionstid bruges til at starte og standse maskinen ved kontrol.

– Maskinoperatøren er ofte nødt til at gå ind til maskinen med jævne mellemrum for at foretage forskellig kontrol og afhjælpe fejl. Hvis maskinoperatøren går ind til maskinen, når maskinen kører, indebærer det store sikkerhedsrisici, siger Kim Dahl, der er produktchef hos Gunnebo Troax AB.

– Vi kan se, at kravet om sikkerhed, tilgængelighed og effektiv produktion udgør et problem for industrien. Derfor har vi gjort os
store anstrengelser for at udvikle en sikkerhedslås, der kan give mere sikre maskiner, større tilgængelighed og en rentabel
produktion.

Safe Lock 4x4i er en nyudviklet sikkerhedslås med indbygget intelligens. Formålet med låsen er at skabe et trygt arbejdsmiljø og en effektiv produktion samtidig. Andre sikkerhedslåse er meget lette at manipulere. De har også et begrænset anvendelsesområde.

– Vores nyeste sikkerhedslås kontrollerer hele tiden sin egen status. Låsen kontrollerer for eksempel, at låsebolten står i den rigtige position, inden den tillader start af maskinen, siger Kim Dahl.

Sikkerhedslåsen er helt enestående af sin art og har funktioner, som andre låse helt mangler. Låsen underkastes også omfattende test inden levering for at sikre, at den opfylder specifikationerne.

Safe Lock 4x4i har blandt andet følgende nyheder:
  • Samme lås passer til både venstre- og højrehængte døre.
  • Låskomponenterne kommunikerer med entydige koder for hver enhed for at beskytte mod forkert brug.
  • En kodet transponder overvåger dørens og låserigelens position. For at sikre, at låserigelen er spærret, kontrolleres hagen af en fotocelle.
  • Låsen fungerer, selvom døren er skæv eller hænger skråt.
  • Låsens knapper kan bruges til at få adgang til maskinen samt til nulstilling, når der har været brud på sikkerheden.

Kilde: Troax - http://www.troax.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187