Laserfirma allierer sig med udviklingshus
To konsulenter fra DIS (Dansk Ingeniør Service) er rykket ind hos Advalight i Ballerup. I en måneds tid har de hjulpet med at optimere firmaets medicinske laserapparater AdvatX.
Viden og rådgivning om materialevalg, kompetencer vedrørende mekaniske dele og DIS’ store erfaring med strukturberegning samt SolidWorks har været i spil.
- Vi stod akut og manglede en mekanikressource, som kunne rydde op og give vores tegningsportefølje en kvalificeret overhaling, og som kunne konstruere et nyt mekanisk element til apparatet i form af ophænget til selve laseren, fortæller Kasper Vikkelsø Seidler, VP Product Engineering hos Advalight.
Advalight startede for 10 år siden som et forskningsprojekt på DTU med fokus på laserkilder og har siden udviklet sig til en virksomhed, der udvikler og producerer medicinske laserapparater med gult (589nm) og infrarødt (1319nm) laserlys. Apparatet benyttes til at behandle hudsygdomme og hudproblemer. Advalight adskiller sig fra andre producenter ved, at deres apparat er bygget på faststof (krystaller) fremfor på gas eller farvestof.
Produktion på lavt blus
Selvom de to konsulenter fra DIS har været på opgaven i nogen tid er mekanikopgave ikke afsluttet og det er usikkert hvor længe endnu det varer.
- Vi er ikke i mål endnu, og der er endnu ikke produceret de første udfaldsprøver. Jeg har en forventning om, at vi ved udgangen af januar 2017 har vi udfaldsprøver i huset og kan verificere kvaliteten af disse, forklarer Kasper Vikkelsø Seidler
Allerede nu er der dog apparater, som er godkendt til salg i EU, USA og Korea. Men altså ikke med afsæt i DIS’ arbejde.
- Vi har en produktion kørende i Ballerup, som lige nu kører på lavt blus frem mod sommer 2017, hvor vi skal være klar med den opdaterede udgave af AdvatX, uddyber Kasper Vikkelsø Seidler.