23948sdkhjf

Østjysk printproducent konkurs

11 ansatte var sendt hjem, da ejeren trak stikket

Quicktronics Scandinavia A/S i Horsens er gået konkurs. Skifteretten i Horsens tog selskabet under konkursbehandling fredag den 9. december 2016.

Konkursbegæringen i printproducenten, som indtil et ejerskifte i januar i år hed Elcon, kom fra selskabet selv. Det fortæller kurator Claus Hedegaard Eriksen fra Holst Advokater i Aarhus til Electronic Supply.

- Det skyldes en ændring i betalingsbetingelser fra kunder i Østen. Derfor var der ikke den likviditet, der skal til, siger Claus Hedegaard Eriksen.

Medarbejderne sendt hjem

Konkursen er dog ikke kommet som et lyn fra en klar himmel.

Inden konkursen var de 11 medarbejderne sendt hjem, oplyser Claus Hedegaard Eriksen. Hans vurdering er derfor, at selskabet har vurderet, at der ikke var basis for at køre videre.

Ser man på de senste årsregnskaber, tegner der sig et billede af et selskab, som har været økonomisk udfordret i nogen tid.

 Tocifret millionunderskud og negativ egankapital

Seneste årsrapport, som dækker 2015, viste et underskud på -2,35 mio. kr. efter skat. Samtidig var egenkapitalen negativ med -6,02 mio. kr. ved udgangen af regnskabsåret.

Ser man på perioden 2012-2015 var det samlede underskud på -11,57 mio. kr.

Faktisk skal man helt tilbage til 2011 for at finde de seneste positive resultat. 211.230 kr. var overskuddet dengang.

Usikker fremtid 

Ifølge kurator er det for tidligt at sige, hvad der kommer til at ske.

- Indtil videre har vi iværksat vurderinger af aktiverne, siger Claus Hedegaard Eriksen og henviser til, at ejendom, maskiner med mere er ved at blive vurderet.

Ligeledes undersøger man, hvilke igangværende arbejder, der for kreditorerne vil være penge i at fortsætte, og hvilke det ikke vil give mening at arbejde videre med.

Fra ejerskifte til konkurs på et år

Printfabrikken i Horsens fik ellers nye ejere i januar, da tyskejede Quicktronics Group købte Elcon, som det hed dengang. I den forbindelse blev det officielle navn Quicktronics Scandinavia.

Målet var dengang at sikre ”et endnu mere lykkeligt ægteskab,” som Jacob Sickmann Ransborg, bestyrelsesformand i Elcon og administrerende direktør i Quicktronics Group, udtrykte det ved overtagelsen.

Seneste regnskab, som dækkede kalenderåret 2015, viste da også, at omsætningen var øget med 20 procent i Skandinavien. Jacob Sickmann Ransborg lagde da ikke skjul på, at der skulle arbejdes på at sikre det nødvendige overskud. Salget fik et løft og firmaet begyndte med aluminiumsprint produceret i Danmark.

Successen lader dog til at være udeblevet med konkursen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094