23948sdkhjf

Danmark vil investere 350 millioner i rummet

Danmark lægger op til at bruge 350 mio. kr. på nye rumaktiviteter de næste tre år. Det blev fremlagt på en ministerkonference hos Den Europæiske Rumorganisation ESA i Schweiz i dag den 2. december.

- Virksomheder, forskere og myndigheder kan bruge aktiviteter i rummet til at finde nyttige løsninger på nogle af tidens store udfordringer på jorden. For eksempel kan satellitter bruges til at observere klimaet, så vi kan reagere bedre på klimaforandringerne, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Af de 350 mio. kr. skal 160 mio. kr. bruges på, at danske forskere og virksomheder kan deltage i udvikling af nye rumteknologier, telekommunikation samt udnytte de europæiske satellitsystemer Copernicus og Galileo til nye forretningsmuligheder.

126,5 mio. kr. skal bruges på jordobservation, som blandt andet indebærer satellitter til observation af hav, klima og miljøforandringer.

De resterende midler skal blandt andet bruges på aktiviteter ved Den Internationale Rumstation (ISS), som sidste år havde besøg af den første danske astronaut i rummet, Andreas Mogensen. Pengene skal blandt andet bruges til medicinsk forskning på rumstationen samt drift af rumstationen frem mod 2024.

De 350 mio. kr. er afsat over de næste tre år på finansloven for 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125