Odense-firma giver studerende indblik i nye teknologier
Samarbejdet mellem CorePath Robotics og Erhvervsakademiet Lillebælt viser bl.a. de lokale løsninger, der bliver udviklet inden for robotområdet.
Ifølge Jimmy Alison Jørgensen, administrerende direktør i CorePath Robotics, giver det de studerende mulighed for at lege med en robotløsning, der gør eksisterende robotter mere intelligente:
- Vores teknologi vil gøre det superlet for produktionsmedarbejdere at anvende robotter, ved forskellige processer, såsom slibning, polering og fræsning. Robotten bliver med andre ord “bare” endnu et værktøj, som produktionsmedarbejdere i SMV’er kan anvende ud fra deres ekspertviden. Derudover videreudvikler vi et cloudsystem, som i realtid udveksler data mellem robotter, sensorer samt computere og gemmer dem på servere.
Case: Polering af både
Et af målene er, at de studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt skal afprøve teknologien på en virtuel case, som muligvis vil kunne overføres til en fysisk løsning. Hvert år bliver tusindvis af både poleret om foråret i Danmark, så de er klar til sejlsæsonen, og der vil således være store gevinster at hente ved en smart og fleksibel automatisering.
- Da både varierer meget i former og størrelser, er det på nuværende tidspunkt ikke være muligt at foretage en kosteffektiv automatisering af opgaven med gængse robotløsninger. Vores system tilpasser sig derimod nemt og hurtigt til forskellige opgaver, og er derfor oplagt at teste i forhold til både, fortæller Jimmy Alison Jørgensen.
De senere år har Erhvervsakademiet Lillebælt med held fokuseret på robotsektoren og deres 2-årige automationsteknolog-uddannelse slog således rekord i år med et øget optag på 373 procent i forhold til i fjor.