23948sdkhjf

Hemmelig revisorrapport: Over 100 mio. forsvundet i LED-firma

Kriseramte Hesalights direktør og stifter, Lars Nørholt, har angiveligt drænet virksomheden for kæmpesummer
Mens det kriseramte LED-firma Hesalight har lånt knap 600 millioner kroner til at finansiere fremtidig vækst, har firmaets direktør og stifter, Lars Nørholt, drænet virksomheden for kæmpesummer, skriver Finans.

Det hævder en fortrolig rapport fra revisionsfirmaet EY, der blandt andet konkluderer, at Hesalight i strid med en låneaftale har udbetalt lån og udbytter til selskabets ejet af Nørholt og hustru for 63,1 millioner kroner.

Derudover er der mere end 100 millioner kroner, som revisorerne ikke kan redegøre for, fremgår det af rapporten, som Finans har set.

Revisorbesøg efter fejlfyldt regnskab
Revisorerne fra EY har ifølge Finans' oplysninger været på besøg hos Hesalight i Roskilde ad flere omgange for at foretage en due diligence af selskabet og dets kontrakter på foranledning af dets kreditorer, efter at det tidligere i år stod klart, at lampefirmaets regnskaber var fyldt med fejl.

Kreditorerne, der blandt andre består af Pensam, Pensiondanmark, Danske Capital og et investeringsselskab ejet af Ikea-koncernen, har lånt Hesalight knap 600 millioner kroner i form af erhvervsobligationer.

For nylig krævede kreditorerne lånet tilbagebetalt, fordi Hesalight havde brudt lånevilkårene, og da Hesalight ikke kunne betale, blev selskabet begæret konkurs i denne uge.

Fredag morgen blev konkursen afværget til fordel for en såkaldt rekonstruktion, der giver mere tid til at forsøge at finde en redning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078