23948sdkhjf

Danskledet sensoreventyr skydes af for 6 milliarder

En herhjemme ukendt dansk direktør har i løbet af få år – og med penge i ryggen fra Facebook-stifter Mark Zuckerberg – vokset en højteknologisk virksomhed fra mindre end 50 til knap 1.000 ansatte. Det skriver Finans.

Selskabet Heptagon – der også tæller bestyrelseskongen Jens Due Olsen – er netop blevet solgt til et østrigsk selskab for knap 1 mia. dollars. Det er en af de største exits i Europa i år, og salget skal sætte endnu mere fut under væksten.

- Vi skal vækste virksomheden én gang til.
Fakta: Heptagon
Heptagon producerer optiske sensorer til især mobiltelefoner, for eksempel til mobilkameraer eller til 3D-tracking.
Vi er i gang med en vanvittig investeringsfase og oplever en eksponentiel vækst, siger Christian Tang-Jespersen, CEO i Heptagon, til Finans.

- Vi bliver nok 2.000 mennesker inden for seks måneder.

Blev i Asien
Han er uddannet jurist, men skiftede i slutningen af 90’erne spor for at fokusere på den mere kommercielle del af erhvervslivet.
Det førte ham til Asien, hvor han arbejdede som senior vice president for GN Store Nord i Asien-Stillehavsområdet.

Da han var ved at vende snuden hjemad, blev han tilbudt et job i Heptagon i Singapore og overtog styringen i 2010. Selskabet producerer optiske sensorer.

Seks år senere har schweiziske ams betalt op til 855 millioner dollars for firmaet – alt efter hvordan det klarer sig under de nye ejere – eller knap 6 milliarder kroner. Det svarer til 9,5 gange selskabets omsætning i løbet af de seneste 12 måneder, hvor indtjeningen vel at mærke var negativ. Derfor er der også lagt op til, at der skal vokses aggressivt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.048