23948sdkhjf

Værktøjskasse med 80 procent spild

Klumme: Udviklingsindustrien dig sjældent det, du har brug for af frygt for, at du løber skrigende bort
I udviklingsindustrien gør vi, hvad vi kan for at få dig til at købe vores ydelser. Vi vil så gerne være med til at give den viden videre, vi har om, hvordan vi kan transformere din organisation til at skabe ekstraordinære resultater med trivsel og arbejdsglæde og samtidig gøre dig til en god leder. For at gøre det har vi brug for at komme i dialog med dig, som er leder og som sidder på pengepungen.

Er du en af dem, som gerne vil have nogle værktøjer, som du kan bruge på dine medarbejdere, så I kan blive et bedre team og du en bedre leder? Hvad nu hvis det ikke handler om værktøjerne, men hvem du vælger at være i din rolle som leder?

Når vi møder dig, ved du ofte, hvad du gerne vil have.

Du er lederen, som mener, at udvikling skal være sjovt, hvor I bliver rystet godt sammen og bliver bedre til at samarbejde. Du får teambuilding som værktøj.

Medarbejdertilfredshedsundersøgelsen vedrørende dig som leder er dalende, og du er godt klar over, at der er generel dårlig stemning, brok, konflikter etc. i teamet. Du vil gerne vise, at du er en god leder og efterlyser værktøjer til, hvordan du tackler dine medarbejdere. Du får et lederkursus, hvor du er garanteret, at du kommer hjem med en velpolstret værktøjskasse.

Du er lederen, som ønsker at skabe organisationsændringer, hvor medarbejderne er mere effektive, så får du værktøjet Change Management. Et forløb som muligvis strækker sig over flere år med alen lange spørgeskemaer før diverse tiltag, efterfølgende lige så lange spørgeskemaer, som bevis for, at tiltagene har skabt den ønskede forandring og til sidst en moppedreng af en rapport til at stå og støve i reolen.

Ovennævnte tre eksempler teambuilding, lederkursus og Change Management er alle værktøjer, som peger væk fra dig og hen på hvordan organisationen kan blive bedre til at samarbejde. Målet er, at du får organisationen til at makke ret, altså hvordan får du andre til at fikse, så du får størst mulig værdi og kredit som leder.

I en undersøgelse fra IFKA (Institut for Konjunktur Analyse) i 2014 udregnede man, at der hvert år over en 10-årig periode i det offentlige og det private arbejdsmarked blev brugt 27 milliarder kr. på efteruddannelse, kurser, kompetenceudvikling og voksenuddannelse. Effekten af kurserne og læringen for medarbejderne og virksomhederne viste sig at være sølle 20% eller et spild i den eftertragtede værktøjskasse på 80%.

Jeg vil mene, at du udmærket godt ved, hvad der er galt i din organisation, når du indkalder mig til et møde. Du ved godt, at I kunne blive bedre til at samarbejde, til at kommunikere og du ved godt, hvem der har det svært med hvem.

Hvad nu hvis jeg påpegede, mens vi talte sammen, at din måde at være på og din måde at agere på, var med til at skabe de problemer du oplevede i fællesskabet? Hvad nu hvis jeg med mine spørgsmål stillede skarpt på, at I gik højere op i egen succes end i fælleskabets og at du ligesom resten af teamet kommunikerede begrænsende?

Ville du så kunne lide mig? Ville du så vælge at indgå i et forløb med mig eller ville du løbe skrigende bort og vælge en anden, som gav dig ret i, at det var alle de andre, som skulle fikses?

Du når langt personligt og du sparer virksomheden for en hulens masse penge, når du erkender, at du som leder har ansvaret for at organisationen og eller teamet fungerer eller ikke fungerer. Det du sender ud, får du tilbage. Fungerer dit team ikke, så peg på dig selv og find ud af, hvad du i første omgang udstråler med din måde at være på og kan gøre bedre.

Du kan have en masse værktøjer, men hvis du tror, at mennesker fungerer som cylindriske tandhjul, som du bare kan smøre eller skifte, så vil jeg mene, at du tager fejl. Mennesker indgår i et team, som en levende organisme, som påvirker hinanden. Når du griber ind, påvirker du hele organismen og fordi vi er forskellige, så agerer vi også forskelligt.

Jo bedre du forstår dig selv og kan se hvordan din måde at være leder på, påvirker dine omgivelser jo bedre indsigt får du i andre og kan gøre det, der er brug for også når det er svært.

Det løser du ikke bare med værktøjer, men ved at integrerer dem i dig. På den måde transformerer du dig selv til en ny måde at være i livet på, som vil påvirke alle, som er sammen med dig, om det er dine kolleger, medarbejdere, venner eller familie.

Når du vælger at træde ind på udviklingsvejen, kan du ikke bare nøjes med et kursus, teambuilding eller Change Management. Det er en livslang proces i at blive det menneske, som du ønsker at være og som har stor indflydelse på, hvordan andre mennesker har det og det behøver ikke koste en formue.

Har du overvejet, hvad dine medarbejdere og kolleger siger om dig, når du ikke længere er i virksomheden? Har du overvejet, hvem du gerne vil være? Har du overvejet at få feedback fra dine medarbejdere?

At være leder er en stor gave – jeg håber, at du forvalter den med omhu!

Lene Fischermann udvikler teams gennem teamcoaching, coaching, workshops og foredrag. Hun har en ledelsesmæssigbaggrund fra salg og marketing i B2B virksomheder, og er uddannet som certificeret NLP Practioner Master samt certificeret Mindjuice Master coach i teamcoaching, kraftfuld kommunikation og i Enneagrammet, uddannet konfliktcoach og mægler samt Mindfulness Practioner. tuning8people.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047