23948sdkhjf

Nyt marked for komponentleverandører

Hvordan kan elektronik- og robotindustrien arbejde sammen og løfte hinanden?
De sidste fem år har der været så meget fart på den danske robotindustri, at industrien nu efterspørger et tættere samarbejde med elektronikindustrien. Udviklingen betyder nemlig, at robotindustrien har behov for at etablere et tættere samarbejde med komponentleverandører. Det skriver RoboCluster.

Derfor afholdt RoboCluster workshoppen 'Robot- og elektronikindustrien arm i arm - sådan bliver du komponentleverandør til robotindustrien' på elektronikmessen E-16 i Odense den 8. september for at sætte spot på robotindustriens behov, krav og rammebetingelser.

- Der kommer tusindvis meget forskellige robotter i fremtiden, så der bliver et stort behov for forskellige typer af elektronikkomponenter. Der er brug for kendskab til de forskellige domæner, hvor komponenter skal indgå i set-ups så forskellige som fremstillingsindustrien og landbrugs- og sundhedssektoren, lyder det fra Claus Risager, co-CEO i Blue Ocean Robotics, som gav et indlæg på workshoppen.

Efterspørger gode komponentleverandører
For robotproducenten Blue Workforce, der er i gang med at seriefremstille Ragnar robotten, har man allerede nydt godt af det tætte samarbejde med komponentleverandøren, Tridane.

Virksomheden har blandt andet bidraget til videreudviklingen af printløsninger til Ragnars indlejrede kontrolenhed, der detekterer og styrer robottens handlinger. Ragnar robotten er en open source platform til udvikling, undervisning og specialløsninger.

- Det er vigtigt, at elektronikleverandører kan gå ind og hjælpe start-ups som os i den indledende fase. I Tridane har vi fået en samarbejdspartner, der har et professionelt indblik i vores behov. Den centrale realtids-kontrolenhed er og vil fortsat være en vigtig del af Ragnar robottens ydeevne. At kunne arbejde tæt sammen med elektronikproducenter har vist sig som et væsentligt bidrag til hurtigt at nå frem til en endelig version af denne del at robotten, lyder det fra Simon Tyroll, projektleder i Blue Workforce.

Flere og bedre sensorinput kan gøre robotterne klogere
Lønningerne er høje og vi står over for et marked, hvor stor variation og små styktal dominerer den fleksible produktion. Derfor er det utrolig vigtigt at automatisere de manuelle processer, der kan automatiseres, og se robotten som et værktøj, der supplerer medarbejderen, skriver RoboCluster.

Søren Peter Johansen, faglig leder hos Teknologisk Institut, gav på workshoppen sit bud på, hvor han ser elektronikindustriens rolle i den udvikling:

- Styring af robothænder, eller såkaldt gribeteknologi, er helt klart et sted, hvor vi ser et stort behov for elektronik. Mens mennesker har 27 led i hånden, har robotten kun seks. Derfor er der brug for flere og mere præcise sensorinput, og det er her elektronikindustrien helt klart kan spille en rolle. Danske virksomheder er parate til at være front runners på teknologierne, for det er den eneste måde, de kan konkurrere med lavtlønslande.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078