Konkurs belaster Rovsing
Bundlinjen er stadig rød hos producent af testudstyr til satellitter
Med en omsætning på 26 mio. kr. og EBITDA på -2 mio. kr. levede Rovsings 2015/16-tal op til de seneste udmeldte forventninger om en omsætning mellem 24-28 mio. kr. samt EBITDA på -3-0 mio. kr. Foto: Colourbox
Tilgangen af nye kontrakter var i 2015/16 på 28,3 millioner kroner mod 21,7 millioner kroner året før.
Trods fremgang var driftsindtjeningen (EBITDA) stadig negativ. På den positive side startede produktionen af Rovsings nyudviklede nøgleprodukt Solar Array Simulation (SAS) op, men det kostede.
Konkursen hos den hollandske partner SSBV Space and Ground Systems belastede også driftsindtjeningen. De direkte omkostninger var cirka 1 millioner kroner. Hertil kom en forsinkelse af flere fælles projekter kombineret med manglende vidensoverførsel på udstyr, komponenter og kunderelationer til et digitalt satellit test udstyr, DSTE, Rovsing købte af hollænderne i 2012.
Konkursen hos den hollandske partner satte også sine spor i Rovsings årsresultat, der var -11 millioner kroner. Heri lå således en ekstraordinær nedskrivning af immaterielle aktiver på 8,7 millioner kroner på de tidligere erhvervede DSTE rettigheder.
Tre strategiske fikspunkter
Omvendt positivt ser det ud efter færdigudviklingen af Solar Array Simulator, SAS, der bliver betegnet som et nøgleprodukt. Allerede nu er der solgt SAS moduler, og det føromtalte DSTE-produkt ventes snart sat i produktion.
På den baggrund af de positive udviklinger har Rovsing formuleret tre strategiske kernepunkter:
- Udvidelse af produkt-, system- og serviceforretningen i Europa
- Ekspansion af forretningen til de internationale hovedmarkeder
- Øge effektiviteten for produkt- og systemforretningen
Med blik for den nære fremtid - regnskabsåret 2016/2017 - forventer Rovsing en fremgang i omsætningen, så den ender på 32-35 millioner kroner. EBITDA ventes også at blive forbedret og landet i niveau 0-2 millioner kroner.