23948sdkhjf

Produktion i Danmark samler fem konkurrenter

Kernen i elektronikindustrien, maskinerne der producerer det hele, dominerer den ene af messehallerne på E-16.
Fem leverandører, to produktionslinjer og en messehal.

Det er ingredienserne til den store, samlede stand, der med to fulde produktionslinjer til elektronikproduktion, lodning og inspektion fylder det meste af hal A på E-16 i Odense.

Det er leverandørerne SmartTec Nordic, Interflux Danmark, Eltraco, SMT Solutions og EP‐Teq, der er gået sammen om at stille de to produktionslinjer op på elektronikmessen. Linjerne bliver suppleret af en række faglige seminarer og workshops under messen, som kommer nærmere ind på forskellige aspekter af produktionen.

Gør kagen større
Lars Bøndergaard, CEO i Smarttec Nordic, den ene af de fem bidragsydere til produktionslinjerne, er begejstret for den store fælles stand. For ved at kombinere forskellige maskiner bliver det hele mere spændende og levende, lyder det. Holdningen er øjensynligt helt på linje med messegæsternes oplevelse. For ifølge Lars Bøndergaard har flere kunder sagt, at det er noget helt andet - og bedre - med de fysiske produktionslinjer end at se maskinerne i et katalog.

- Kan vi gøre det sammen, kan vi gøre kagen større, og så er der mere til alle. Ved at udvikle industrien er vi med til at udvikle arbejdspladser, og det er godt for Danmark. Så hvorfor ikke arbejde sammen i stedet for imod hinanden, siger Lars Bøndergaard om samarbejdet, der går helt tilbage til 2015.

Kan blive basis for fælles løsninger i fremtiden
Første møde de fem leverandører imellem blev afholdt i december 2015, og man har været i det, Lars Bøndergaard kalder ”produktions mode”, siden foråret. I forløbet er direktøren ikke sen til at rose messearrangørerne for fuld opbakningen og hjælp til den omfattende udstilling.

Selvom det stadig er tidligt, har de fem leverandører allerede talt om at gøre noget lignende igen i fremtiden. SmartTec-direktøren ser også et større potentiale i det utraditionelle leverandør-samarbejde. For selvom alle leverandørerne kender hinanden, har de ikke lavet noget lignende sammen før. Men det kan være slut.

- Vi kan potentielt komme til at arbejde bedre sammen om en fælles løsning til en kunde, siger Lars Bøndergaard og understreger, at man slet ikke er så langt endnu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094