Quicktronics kopierer succesformel
Printproducenten Elcons nye ejer har sparket omsætningen i vejret. Nu venter det hårde arbejde
Quicktronics Group købte ved årsskiftet 2015/16 PCB-producenten Elcon i Horsens. Overtagelsen skete efter et års strategisk samarbejde, og målet var da også at gøre ”et endnu mere lykkeligt ægteskab,” som Jacob Sickmann Ransborg, bestyrelsesformand i Elcon og administrerende direktør i Quicktronics Group, udtrykte det ved overtagelsen.
Økonomisk har "ægteskabet" indtil videre været en succes. Omsætning hos Quicktronics Scandinavia, som Elcon har taget navneforandring til, er øget med 20 procent i Skandinavien i forhold til sidste år. Hvedebrødsdagene er dog ved at være ovre, medgiver Jacob Sickmann Ransborg.
Nu venter det rigtig hårde arbejde.
Benytter en velkendt formel
Firmaet har fået en medarbejder til det interne salg, ligesom der er blevet mere plads i produktionen. Samtidig har man taget samme struktur på slagsarbejdet, som Quicktronics benytter i resten af Europa, til sig:
- Vi har ansat tre mand til salg i Skandinavien. Deres mål er ikke kun at høste de nemme frugter, altså tage fat i de kendte kunder. De skal også begynde at bearbejde de større kunder - også selvom det tager længere tid. For vi vil op og rulle med store projekter, ligesom i Tyskland og Polen, siger Jacob Sickmann Ransborg.
Ligesom der er kommet ny struktur på salgsarbejdet, er Quicktronics logistikkoncept implementeret. Det betyder, at at hvis en levering til en kunde i Europa tager under 10 dage, sker produktionen på fabrikken i Horsens. Men tager det længere, kommer det fra Fjernøsten. For firmaet vil med Jacob Sickmann Ransborgs ord "ikke være i konkurrence med os selv".
Som et led i optimering af produktionen på tværs af lokationer er CAD-CAM afdelingen udvidet, så den kan klare dobbelt mængde prototyper i forhold til tidligere. Til gengæld er afdelingen flyttet til Quikcktronics fabrik i Kina, hvor der nu sidder fire ingeniører med arbejdet.
Klar til at smide nogle millioner i fabrikken
Opmandingen på salgssiden er en del af det road map, Quicktronic har udarbejdet for de investeringer, der skal foretages de kommende tre år.
- Inden udgangen af 2018 skal der smides nogle millioner i at løfte fabrikken op på det niveau, hvor den skal være, siger Jacob Sickmann Ransborg.
Og der bliver tale om at forbedre kapacitet frem for kapabilitet, forklarer han. Konkret ser man på muligheder for at automatisere, og sonderingerne er begyndt.