23948sdkhjf

Nystiftet Øresundsfirma satser på IoT

Rådgivervirksomhed vil hjælpe både etablerede virksomheder og startups i alle faser af deres IoT-projekter
Et nyt firma har set dagens lys. Glaze hedder rådgivningsvirksomheden med kontorer i København og Malmø, som har fokus på teknologiernes samspil i Internet-of-Things (IoT) projekter og ledelse af udviklingsprojekter.

Virksomheden er stiftet af Jakob Appel, tidligere med-stifter af Enabling som senere blev solgt til Innofactor, Lars Israelsson som stiftede Glaze AB i år 2000 og solgte denne virksomhed til Prevas, Lennart Moberg senest Ericsson samt Flemming von Holck og Fredrik Svensson begge tidligere Prevas.

De oplever, at den teknologiske udvikling inden for IoT har taget fart de seneste år, og det har åbnet for helt nye muligheder.

- Vi oplever et stort behov for at
Gammelt navn - nyt firma
Selvom Glaze er en helt ny konstruktion, kender nogen måske navnet.

- Vi stiftede Glaze i 2000 hvor vi havde fokus på embedded software- og elektronik udvikling. Prevas købte Glaze i 2005 og vi har nu efterfølgende fået lov til at bruge navnet igen. For os er den nye Glaze profil en del af en naturlig udvikling hvor de nye udfordringer består i at kombinerer teknologierne til et sammenhængende system, siger Lars Israelsson, Glaze bestyrelsesformand og medstifter.
modtage objektiv rådgivning om, hvordan man går fra idé til færdigt produkt uden at falde i de mange faldgruber som kombinationen af elektronik, smartphone apps og cloud uvægerligt udgør, siger administrerende direktør i Glaze, Jakob Appel.

Fylder et hul i markedet
Leverandørlandskabet er dog ikke fulgt med hverken udviklingen eller kundernes behov, vurderer folkene bag Glaze. Med en baggrund hos selv samme leverandører, ved de hvad de taler om. Eksempelvis har Jakob Appel de seneste syv år arbejdet inden for blandt andet Cloud og Business Intelligence på leverandørsiden og før det arbejdet fire år inden for embedded software- og elektronikudvikling.

Erfaringerne vil Glaze-folkene nu bruge til at hjælpe kunden hele vejen fra A-Z.

- Vores fokus er 100 procent på teknologiernes samspil og ledelsen af projekterne. Derfor er vores rådgivere udelukkende projektledere, arkitekter og tidligere udviklingschefer med omfattende erfaring inden for disse områder, udtaler Jakob Appel.

Klare ambitioner fra start
Glaze regner med at være cirka 10 mand inden årets udgang og omsætte for cirka 15 millioner kroner i 2018.

- Vi er faktisk fem stiftere, Jakob Appel, Lars Israelsson, Flemming von Holck, Lennart Moberg og Fredrik Svensson. Derudover har vi allerede andre profiler på opgaver og regner med at løbende skulle opmande, forklarer Jakob Appel til Electronic Supply.

Kundelisten indeholder blandt andet E.ON, Brimon, Urban Water og Swedish Net. Glaze har kontorer i København og Malmø
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078