23948sdkhjf

Styromatic udvider i Danmark og Thailand

Den midtjyske leverandør af elektroniske styresystemer er flyttet i nye lokaler i Brabrand og er samtidig i gang med at udvide virksomhedens fabrik i Thailand.
Der er masser af plads til rådighed i Styromatics nye hovedsæde i Brabrand. Flytningen blev klaret henover sommeren, og i dag kører alt efter planen i de 5.000 kvadratmeter store lokaler.

- Vi overtog de nye bygninger i oktober sidste år og har derefter brugt ¾ år på at indrette dem, så de er velegnede til elektronikproduktion. Det betyder blandet andet, at vi har tænkt en del over flowet i fabrikken. På vores gamle fabrik var produktionen fordelt på to plan, men her i Brabrand er det hele samlet på ét. Det har givet et helt andet flow, lyder det fra administrerende direktør Asmus Hamborg-Petersen.

Nye maskiner
Men det var ikke alt det gamle inventar, der fik lov at følge med ved flytningen, for ved samme lejlighed valgte man at opgradere maskinparken for at sikre, at den danske fabrik fortsat kunne være med helt fremme, når det gælder kravene til produktionsapparatet.

- Markedet stiller jo større og større krav til tracing og kvalitet, og det stiller igen større krav til produktionsapparatet. Vi har anskaffet alle de maskiner, der er nødvendige for at leve op til markedets høje krav. Vi benyttede flytningen som en mulighed til at få skiftet lidt ud i maskinparken, og det betød faktisk, at vi i en periode kørte med dobbelt maskineri, fortæller Asmus Hamborg-Petersen, og overlader ordet til produktionsdirektør Finn Pedersen:

- Vi har anskaffet to stk. Mydata MY12, som jo i princippet kan det samme som mange andre maskiner. De kører lidt langsommere end andre maskiner, men for os er det vigtigt, at de i stedet giver væsentligt øget fleksibilitet, samt at de er mere ukomplicerede. Samtidig er der faktisk tale om meget intelligente maskiner.

- Derudover har vi fået en 24 zonet 1913 MACH3 leader-ovn, der gør, at vi nu kan matche alle tænkelige profiler. Ovnen har indbygget KICK-system, som gør, at maskinen automatisk stopper, hvis temperaturen afviger mere end +/- 2 grader. Sidst men ikke mindst har vi også fået en MY500 screener, der lægger pasta på printene samt en kæmpe bølgelodder fra ERSA, som hos os faktisk kører blyholdigt, selv om den egentlig er lavet til blyfri. I den forbindelse har vi så flyttet vores blyfri produktion over på en gammel maskine, fortsætter han.

High-end produkter i Danmark
Både han og Asmus Hamborg-Pedersen understreger, at investeringerne har givet den danske fabrik et stort løft på maskinsiden, men dette har været nødvendigt for at skærpe profilen på Styromatics danske produktion. Virksomheden har nemlig også en fabrik i Thailand, som får de prisfølsomme opgaver, mens den danske fabrik i stigende grad skal stå for såkaldte klasse 3 produkter.

- Det drejer sig især om produkter inden for brancher som medico, militær og bilindustrien. I fremtiden skulle det gerne være sådan, at high end-produkterne bliver produceret på vores fabrik i Århus, mens masseproduktionen sendes til vores fabrik i Thailand, siger Asmus Hamborg-Pedersen, der derfor heller ikke negligerer udviklingen af den thailandske fabrik:

- Lige nu er vi ved at udvide vores fabrik i Thailand, hvor der i tillæg til de eksisterende ca. 1.100 kvadratmeter bliver bygget yderligere 1.800 kvadratmeter produktion. Derudover har vi ansat en mekanik-mand i Thailand, så vi i langt højere grad kan satse på den del af produktionen derude. Mekanik er jo som oftest væsentligt billigere at producere i Thailand, og vi møder fra vores kunder et stigende behov for at levere hele produktløsninger, så derfor har vi også valgt at udvide på den front, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156