23948sdkhjf

Danske sensorer skaber orden i Thailands trafikkaos

Thailands trafikmyndigheder har hentet hjælp hos nordjyske Blip Systems.
Bangkok i Thailand regnes for at have nogle af de værste trafikale myldretider i verden. Både den thailandske nytårsferie midt i april og den internationale nytårsferie er berygtede for at skabe et enormt trafikalt kaos, når millioner af mennesker forlader hovedstaden.

Da Thailands Department of Highway ville forsøge at lette trafikken, havde de behov for en løsning, der kunne levere omgående og detaljerede oplysninger om trafikken. Den danskudviklede BlipTrack-løsning blev valgt til at måle og levere oplysninger om rejsetider og trafikafvikling og endda forudsige stigninger i trafikmængden.

Til formålet er udviklet en mobilapplikation, som præsenterer opdaterede trafikoplysninger så som rejsetider og hurtigste ruter til trafikanterne.

- Løsningen fungerer ved at placere BlipTrack-sensorer på strategiske steder langs vejene. Sensorerne, som dækker næsten 600 km motorvej i og omkring Bangkok, opfanger Bluetooth- eller wi-fi-enheder, der findes i mobiltelefoner og indbyggede lyd- og kommunikationssystemer i biler. Ved at genkende enhederne når de passerer flere sensorer, bliver specifikke og præcise oplysninger, såsom rejsetider, gennemsnitshastigheder, holdetider og bevægelsesmønstre tilgængelige, forklarer Christian Bugislaus Carstens, marketingchef hos Blip Systems, som har base i Vester Hassing ved Aalborg.

Efter en vellykket prøveperiode planlægger Thailands Department of Highway at udvide løsningen og implementere over 100 sensorer til at dække alle større hovedveje inden for en 250 km radius omkring Bangkok.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11