23948sdkhjf

Topsils salg får efterspil

En alliance af aktionærer og den tabende budgiver forsøger stadig at bremse salget af Topsils siliciumforretning.
Efter kritik og klager oplyste Cemat, det tidligere Topsil, at salget af selskabets siliciumforretning til GlobalWafers er gennemført i fredags. Nu er der også oprettet et nyt datterselskab med navnet Topsil Globalwafers.

Kort efter kom så endnu en meddelelse fra Cemat om, at selskabet indkalder til ekstraordinær generalforsamling den 5. august. På dagsordenen er et forslag fra en gruppe aktionærer om at tilbagekalde salget af siliciumaktiviteterne til GlobalWafers.

Forslaget er stillet af Small Cap
Sagen kort
Et flertal af Topsils aktionærer godkendte den 17. juni Globalwafers’ forhøjede tilbud på 355 millioner kroners bud på siliciumforretningen. Et tilbud bestyrelsen havde anbefalet.

Kort forinden havde NSIG afgivet et konkurrerende bud på 335 millioner kroner, der fik Globalwafers til at forhøje sit indledende tilbud på 320 millioner kroner.

Torsdag den 30 juni afvist Erhvervsstyrelsen så en klage om købet og processen.
Danmark, Christian Reinholdt personligt, Fetter ApS, Lars Fetterlein personligt samt Advice Invest. De mener, at National Silicon Industry Groups, NSIG, bud var bedre end det accepterede bud.

Generalforsamling skal afholdes fredag den 5. august i Frederikssund.

Truer med retssag
NSIG har ellers anmodet Topsils ledelse om ikke at gennemføre salget og truet med jurudiske skridt, hvis det skete.

- Erhvervsstyrelsen har således ikke forholdt sig til substansen af indvendingerne fra aktionærerne og NSIG, idet Erhvervsstyrelsen finder, at der er tale om en konflikt, der henhører under domstolene. Denne beslutning kan ankes til Erhvervsankenævnet. Afgørelsen er således ikke en blåstempling af bestyrelsens og dirigentens beslutninger på generalforsamlingen den 17. juni 2016, fremgår det ifølge npnivestor.dk i en pressemeddelelse fra NSIG fra torsdag den 30. juni.

- Aktionærerne og NSIG har en frist på fire uger til at indbringe Erhvervsstyrelsens afgørelse for Erhvervsankenævnet. I den forbindelse kan aktionærerne og NSIG anmode om, at klagen har opsættende virkning, fremgår det videre af meddelelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067