23948sdkhjf

Over 100 millioner skåret af Hesalights overskud

Vækstkomet falder til jorden. Hesalights overskud er barberet helt ned i det reviderede 2015-regnskab.
Hesalights overskud på 123 millioner kroner er skrumpet ind til blot 3,2 millioner kroner før skat. Det fremgår af den reviderede 2015-årsrapport, som netop er offentliggjort. Selskabet med base i Roskilde har udarbejdet den nye årsrapport efter krav Erhvervsstyrelsen.

Finansielle omkostninger på 37 millioner kroner, hvoraf størsteparten er renter fra selskabets obilgationsgæld, gør et pænt indhug. I årsrapporten fremgår det, at Hesalight ikke overholder låneomkostningerne forbundet med obligationslånene efter den ændrede regnskabspraksis. Det er dog midlertidigt, lyder det fra Hesalight-ledelsen:

- På trods af ændringen i regnskabspraksis, overholder selskabet med resultaterne for 1. kvartal 2016, alle de covenants der er i selskabet obligationsaftale, skriver Hesalight i en pressemeddelelse.

Optimismen fejler dog ikke noget.
- Selskabet forventer fortsat markant vækst i det kommende år, fremgår det af ledelsesberetningen som fremhæver, at salgsnetværket og antallet forretningssegmenter er udvidet.

Tidligere på måneden fremlagde Hesalight en revideret udgave af 2014-årsrapporten, som også var udarbejdet med den nye regnskabspraksis. Her var overskuddet reduceret fra tidligere 46 millioner kroner til beskedne 4 millioner kroner. Her fremgik det også, at resultatforventningen til 2015 var begrænset på grund af den ændrede regnskabspraksis, en forudsigelse der må siges at holde stik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094