23948sdkhjf

Finanskrisen kan blive hård for høreapparatsproducenter

Den økonomiske opbremsning har fået mange forbrugere til at udskyde købet af nyt høreapparat.
Mange års konstant vækst for verdens producenter af høreapparater synes brat stoppet med den aktuelle finanskrise. I hvert fald kan flere detailkæder melde om tilbagegang i den økonomiske vækst, og det ventes naturligt nok at smitte af på producenterne. Det skriver Børsen.

- Problemstillingen skal deles op i to. Dels den underliggende konjunkturfølsomhed, som givetvis er der i et vist omfang, specielt i USA. Og så er der en ekstraordinær chokeffekt, som kan relateres til spidsen på bankkrisen både i Europa og i USA over de seneste uger. Jeg tror, den har paralyseret en væsentlig del af den typiske kundeskare til høreapparater, udtaler aktieanalysechef i Handelsbanken Capital Markets, Klaus Madsen, til Børsen.

Han forventer ikke, at markedet vil komme sig lige med det samme, og under alle omstændigheder er der stor risiko for, at også fjerde kvartal vil byde på et svagt salg. Til gengæld vurderer Klaus Madsen, at effekten fra bankkrisen ikke er vedvarende, og på kort sigt kan det være en taktisk fordel for producenterne at satse på midt- og lavsegmentet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081