23948sdkhjf

Dansk mobilforskning breder sig – nyt center åbner i Japan

Fredag udvidede Aalborg Universitet sin internationale position inden for mobilteknologi, da en afdeling af forskningscentret CTIF åbnede i Japan. Den nye afdeling er en del af en plan om et globalt netværk.
De danske forskningsinstitutioner retter i stigende grad blikket mod Asien, og Videnskabsministeriets plan om et dansk universitetscenter i Kina er langt fra det eneste store initiativ mod øst. For mindre end et år siden etablerede Aalborg Universitet et mobilforskningscenter i Indien, og fredag var danske og japanske nøglepersoner samlet i Japan for at åbne endnu et center.

Forskningscentret CTIF (Center for Teleinfrastruktur) har i en årrække været Aalborg Universitets internationale spydspids inden for forskning i mobil- og kommunikationsteknologi, men ikke kun med base i Aalborg. Planen er at etablere et egentligt globalt netværk, og gennem de seneste år er der åbnet CTIF-centre i Rom, København og den indiske storby Kolkata, og allerede før den nye japanske afdeling blev åbnet officielt, arbejdes der med planer om en amerikansk filial.

Den japanske interesse for at knytte tætte bånd til mobilforskningen på Aalborg Universitet har været enorm, og initiativet til et japansk center kommer også fra Japan. Centret ligger i forskerparken YOKUSUKO Research Park ca. 60 km fra Tokyo og er således placeret i samme kompleks som en række store IKT-organisationer. De øvrige CTIF-afdelinger har til huse sammen med universiteter, så en placering i en forskerpark er helt ny. Denne model er udviklet af CTIF’s øverste leder, professor Ramjee Prasad, og tanken er, at store virksomheder køber en form for medlemskab af CTIF Japan. På denne måde kan de få adgang til at deltage i forskningsprojekter, mulighed for at etablere samarbejde med studerende og indflydelse på CTIF Japans øvrige aktiviteter.

Kilde: Aalborg Universitet - http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141