23948sdkhjf

Rambøll bag verdens største solvarmeanlæg

Rambøll står bag verdens største solvarmeanlæg. Der er tale om et teknologisk tigerspring inden for CO2 neutral opvarmning.
Solvarmeanlægget skal opføres i Chungcheong provinsen i det vestlige Sydkorea. Det forventes, at solfangerne kommer til at dække et areal på mellem 200.000 og 500.000 kvadratmeter svarende til 30–70 fodboldbaner. Anlægget skal levere varme og køling til 100 drivhuse med en størrelse på 10.000 kvadratmeter, dvs. i alt 1 mio. kvadratmeter. Der er tale om et teknologisk tigerspring inden for CO2 neutral opvarmning, idet der forventes en årlig CO2 besparelse på mellem 100.000–200.000 tons.

Dansk teknologi
Det er Rambøll, der står bag anlægget, der skal producere i omegnen af 300.000 MWh om året. Anlægget er tilsluttet et køleanlæg, idet drivhusene er meget afhængige af køling. Derudover er anlægget koblet på et varmelager således, at drivhusene kan få glæde af overskudsvarmen i perioder, hvor der er efterspørgsel på varme. Teknologien er udviklet og velkendt i Danmark. Dimensionerne og formålet med anlægget er derimod ikke set magen til før.

Teknologisk tigerspring
- Det er tale om et teknologisk tigerspring inden for CO2 neutral opvarmning og køling. Sydkorea får selvfølgelig en masse ud af anlægget. Men vi får samtidig profileret en dansk knowhow, som er i verdensklasse inden for det her område. Alt sammen til gavn for klimaet, siger chefkonsulent Flemming Ulbjerg fra Rambøll.

- Projektet er spændende og visionært. Det er et godt eksempel på vedvarende energikilders globale potentiale, siger projektleder Nadeem Niwaz.

Kilde: Rambøll - http://www.ramboll.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079