23948sdkhjf

Kraftigt fald i omsætningen hos Dantax

Indtjeningen på radio/tv-aktiviterne forblev stort set uændret hos Dantax i regnskabsåret 2007/2008, mens omsætningen faldt.
Årets resultat efter skat blev 7,1 mio. kr. mod 8,9 mio. kr. sidste år. Virksomhedens ledelse anser resultatet som tilfredsstillende. Det er stadig virksomhedens flyaktiviteter, der henter den største del af overskuddet, og de indgår i årets resultat med 5,0 mio. kr. mod 6,0 mio. kr. sidste år. Tilbagegangen skyldes hovedsageligt stigninger i brændstofpriserne. Virksomhedens samlede omsætning faldt fra 174,7 mio. kr. i 2006/2007 til 137,1 mio. kr. i 2007/2008.

- For radio/tv-aktiviteterne er indtjeningen på niveau med sidste år. Indtjeningen i Danmark har været bedre end ventet, hvorimod resultatet i Norge ikke har levet op til forventningerne. Den målrettede fokusering på dækningsgrad, frem for omsætning, er fortsat i regnskabsåret, og har medført stigning i bruttoresultatet på trods af 23 % nedgang i omsætningen. Der satses forsat på forøgelse af salget af produkter med højere dækningsgrader, og der sker løbende udvidelse af sortimentet. Med henblik på salg udenfor Skandinavien sker der deltagelse i internationale messer. Som følge af en vanskelig markedssituation anses det samlet opnåede resultat som acceptabelt, skriver Dantax i sit årsregnskab.

I 2008/2009 forventer ledelsen, at konkurrencesituationen indenfor radio/tv fortsat vil være hård, samt at priserne på produkterne fortsat vil falde. For hele virksomheden forventer man en svagere omsætning og indtjening end i 2007/2008. I alt regner man med et ordinært resultat i niveauet 5 mio. kr. efter skat.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062