23948sdkhjf

Instrumentproducent kan skimte toppen

Øget salg af både instrumenter og forbrugsvarer i Europa og USA løfter Chemometecs omsætning betragteligt.
ChemoMetec fortsatte fremdriften i 3. kvartal af regnskabsåret 2015/16. Instrumentproducentens omsætning nåede på 21,6 millioner kroner, hvilket svarede til en vækst på 22 procent i forhold til året før.

Væksten er drevet af et øget salg af både instrumenter og forbrugsvarer i Europa og USA. Forbrugsvaresalget i Europa er øget med 45 procent, mens instrumentsalget i USA og Europa er forøget med henholdsvis 39 procent og 35 procent.

- Vi har brugt vores krudt og fokus, hvor vi mener, at vi får mest valuta for pengene på kortest tid, og det er USA og Europa. For skal man gøre noget, skal man gøre det godt, siger administrerende direktør, Michael Eising, ChemoMetec, til Electronic Supply.

Nye distributører i Kina
Udenfor Europa og USA er omsætningen derimod gået tilbage med 22 procent. Hovedårsagen er et fald i salget af mælkeanalyseprodukter i Kina.

- Der har været ekstremt fokus på at opbygge i Europa og USA. Næste udfordring er Kina, når vi kan trække vejret. Og vi er da ved at være der, siger Michael Eising.

Chemometec har hyret nye distributører i Kina, da tidligere distributører ikke performede som ønsket. Men det tager ifølge Michael Eising tid for dem at komme op i omdrejninger. Alligevel har selskabet holdt fast i sin distributionsstrategi i Kina og Fjernøsten, da det er komplicerede markeder sammenlignet med Europa og USA.

- I Europa og USA har vi neddroslet distributørerne, netop fordi det er svært at drive forretning gennem tredjemand. Vi har jo ikke hals og håndsret over dem, så vi kan bestemme, hvad de skal fokusere på. Desværre, lyder det fra Michael Eising.

Salg til instrumenterne - år efter år
På instrumentsiden er det - som forventet –NucleoCounter NC-200, der har bidraget til salgsfremgangen. Hele 140 procent er omsætningen af celletælleren steget i forhold til samme periode sidste regnskabsår.

- Særligt NC200 er vi glade for på grund af det efterfølgende forbrugssalg år efter år, forklarer Michael Eising.

Målt på omsætning udgør er NC-200 også Chemometecs vigtigste produkt. Salget herfra udgør 65 procent af den samlede instrumentomsætning, og salget af forbrugsvarer til NC-200 er i perioden vokset med 121 procent.

Nærmer sig toppen
I forlængelse af de gode resultater i 3. kvartal forventer Chemometec nu, at omsætning som EBITDA vil ligge i den øvre del af den udmeldte guidance, som er på henholdsvis 78-82 millioner kroner og 19-25 millioner kroner.

- Lige nu er det realistisk med den udmeldte guidance. Men vi er blevet klogere, så derfor præciserer vi det til den gode ende, siger Michael Eising.

- Der skal gode store ordrer til (for at nå over guidance, red.), tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141