23948sdkhjf

Beskedne containere gemmer Danmarks grønneste datacenter

DTUs serverpark på 3.500 kvadratmeter har netop modtaget den nystiftede energipris ’Årets Grønne Datacenter’.
Bag to containeres beskedne ydre gemmer sig supercomputeren Computerome.

Nu har den 3.500 kvadratmeter store serverpark modtaget den nystiftede energipris ’Årets Grønne Datacenter.’ Prisen blev overrakt af firmaet e|optimo og Version2 ved en ceremoni i Øksnehallen i København i begyndelsen af maj. Det skriver dtu.dk.

- Prisen bekræfter, at vi har lavet et godt design, og at vi har været på forkant med udviklingen, siger Ali Syed, driftsansvarlig for serverparken på DTU.

På forkant med udviklingen
Computerome er starten på DTUs high performance computing inden for life sciences, som kan huse supercomputere til alle mulige forskningsområder som blandt andet genomforskning til personlig medicin. Som en sidegevinst leverer den også fjernvarme til Risø Campus.

Supercomputing eller high performance computing (HPC) er kort fortalt måden at få maksimalt udbytte af de mange informationer, det efterhånden er muligt at indsamle. Ved at koble mange computere sammen og sætte dem til at regne efter nøje planlagte algoritmer kan man for eksempel få svar på, hvordan bestemte sygdomme hænger sammen med bestemte gener, eller blive klogere på vore tidlige forfædres udvandring fra Afrika.

Computerome bruger med sin nuværende størrelse 300 kilowatt strøm, og hele pladsen er dimensioneret til syv megawatt. Energien forsvinder dog ikke bare ud i det blå. Overskudsvarmen sendes til varmesystemet, der opvarmer de administrative bygninger på Campus, DTU/Risø i Roskilde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078