23948sdkhjf

Boost til let betjent robotfirma

Nyligt etablerede CorePath Robotics kommer nærmere løsninger, der gør robotter til en rentabel investering for mindre virksomheder.
Robotvirksomheden CorePath Robotics i Odense har fået bevilget 900.000 kroner til at udføre et projekt i samarbejde med de fire produktionsvirksomheder Cabinplant, GEA Scan-Vibro, Polerteknik og Silkeborg Maskinfabrik samt Teknologisk Institut i Odense. Pengene fra Automationsboost udgør 50 procent af finansieringen til arbejdstimer på projektet.

Hovedformålet med samarbejdet er at forhindre, at medarbejdere bliver syge og nedslidte af deres arbejde. CorePath Robotics’ robotløsning kan nemlig automatisere adskillige sundhedsskadelige arbejdsprocesser i industrien. En af disse arbejdsprocesser er slibning, som stadig bliver håndteret manuelt i danske SMVer, da det endnu ikke er rentabelt for mange af dem at anvende robotter.

- Vi har stor forståelse for, at det skal kunne betale sig for SMV’er at anvende robotter, men når vi tager ud og besøger nogle af de virksomheder, vi samarbejder med, og ser at medarbejderne går rundt i rumdragt-lignende sikkerhedsudstyr, når de sliber, tænker vi: ” Det må være løgn! ”, siger direktør i CorePath Robotics, Jimmy Alison Jørgensen.

I løbet af de næste to år forventer firmaet, at teknologien er nået ud over Danmarks grænser og bliver solgt til industrier i både Europa og i USA.

Teknologien er klar
CorePath Robotics har allerede teknologien klar. Den kræver dog yderligere tilpasning for at kunne blive solgt som en færdig løsning til industrien. Det er netop målsætning med projektet med produktionsvirksomhederne og Teknologisk Institut.

- CorePath Robotics vil snart kunne tilbyde SMVer en fleksibel løsning, hvor robotter arbejder sammen med de produktionsansatte og overtager det sundhedsskadelige og gentagne arbejde. Det giver de produktionsansatte mulighed for i stedet at fokusere på, hvordan forskellige opgaver kan løses, hvorefter de kan træde tilbage og lade robotterne håndtere det beskidte arbejde, fortæller Jimmy Alison Jørgensen og fortsætter:

- Det unikke ved vores teknologi er, at den produktionsansatte bare skal tage robotten ved armen og vise robotten det område, der skal behandles, hvorefter den selv kan gå i gang. Hele indstillingsprocessen tager under 30 sekunder, og foregår intuitivt efter kort forudgående træning.

CorePath Robotics teknologi er oprindeligt programmeret med Kukas robotter. Den fungerer dog sammen med flere forskellige robottyper, men der fokuseres især på at integrere teknologien med den populære robotarm fra Odense-virksomheden Universal Robots, der sidste år blev opkøbt af amerikanske Teradyne for næsten to milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.032