23948sdkhjf

Analytiker: Bang & Olufsen kan fint afvise kineser

Trods års krise er Bang & Olufsen langt fra så presset, at det skal tage imod ethvert tilbud.
Det tidligere danske erhvervsflagskib Bang & Olufsens regnskab onsdag bragte hverken afgørende nyt om forretningen eller om det ukonkrete købstilbud, den kinesiske milliardær Qi Jianhong har lokket med.

Det gør dog ikke det store, for trods års krise er koncernen fra Struer langt fra så presset, at man skal lægge sig fladt på ryggen for en køber. Det vurderer analytiker hos Sydbank Morten Imsgard.

- Jeg havde ikke forventet, at der ville komme nyt i dag om salget. Og regnskabet ændrer ikke på min vurdering af salgsprocessen. Tallene er ikke stærke nok til, at Bang & Olufsen kan forhandle en pris op, siger analytikeren.

Stadig tidligt i turnaround
Onsdagens regnskab viste en omsætning i de tre første kvartaler af regnskabsåret, der går fra juni til og med maj, på 1,9 milliarder kroner, en solid stigning. Resultaterne er dog fortsat blodrøde, denne gang med et underskud på 156 millioner kroner før skat.

- Det er stadig et selskab, der er i en tidligt fase af en turn-around. Men stigningen i salget viser, at det nu har produkter, folk gerne vil købe. Og det er jo forudsætningen for overhovedet at overleve.

- Men det halter stadig, når det kommer til at tjene penge, siger Morten Imsgard.

Behøver ikke sælge - på den korte bane
Bang & Olufsen er dermed fortsat langt fra ude af den dybe krise, selskabet har været kastet ud i siden finanskrisen. Der har ikke været overskuden siden 2011/12, og aktiernes værdi er barberet ned til en femtedel.

Det har fået Bang & Olufsen til at introducere flokke af turn-around-strategier, der blandt andet har inkluderet frasalg. Derfor er kassen ikke ved at være tom i Struer.

- Det kan godt være, at Bang & Olufsen giver underskud. Men de har reelt næsten 900 millioner kroner på bankbogen, så de er ikke finansielt ved at løbe tør for tid.

- Som jeg ser det, har de ikke på den korte bane behov for at blive købt. Og der står en køber på sidelinjen, som med mine øjne ikke har meget mere at byde på i forhold til at vende forretningen, end Bang & Olufsen selv, siger Morten Imsgard.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125