23948sdkhjf

Brøndby-firma tjener godt på at gå efter de rigtige opgaver

Endnu et millionoverskud hos handelsfirmaet Dovitech, som nu har haft sorte tal på bundlinjen i ni år.
Handel med elektromekaniske og automatikkomponenter kombineret med en spirende egenproduktion var igen i 2015 en god forretning for Dovitech i Brøndby.

Resultatet før skat nåede op på 6,8 millioner

Egenproduktionen vokser

Køb og salg af elektromekaniske og automatikkomponenter er grundlaget i Dovitech, men produktion for nogle af kunderne flyder stadig mere.

Således tager en af firmaets fire ansatte sig i dag primært af at samle komponenter for kunder.

- Det var ellers ikke meningen, at vi skulle være produktionsvirksomhed. Men det følger af kundernes succes, forklarer Michael Rosenkrantz.
kroner, hvilket var 2,5 millioner kroner mere end i 2014. Samtidig er det niende år i streg med sorte tal på bundlinjen. Ikke siden 2011, hvor der var et plus på 6,06 millioner kroner, har overskuddet være større.

Nogen utrolig forklaring på de flotte resultater har medejer Michael Rosenkrantz ikke. Man bruger blot ressourcerne, hvor der er penge at hente, lyder det. Også selvom det kan tage længere tid, før det giver bonus.

- Der bliver lavet et stykke arbejde herude, men ingen farer rundt med fråde om munden, siger Michael Rosenkrantz, der ejer Dovitech sammen med Bruno Dovic.

- Vi er meget bevidst om at bruge tiden rigtigt. Det handler om at smide kræfterne ind, når der er vigtige projekter, tilføjer han.

Leverandør til flere af de store
Kundernes skæbne har også indflydelse på Dovitech. Derfor bidrager det fint til forretningen, at man blandt kunderne finder et par af de helt store danske foretagende inden for elektronik- og vindmølleindustrien.

- Men vi har også mange små kunder. Vi går ikke kun efter de store, slår Michael Rosenkrantz fast.

Derfor er der også lavet budgetter, så Dovitech stadig er her, hvis en af de store trækker sig.

Stort plus i udsigt
Strategien, der har givet succes, har i grove træk været den sammen siden 2007, hvor firmaet i forbindelse med et generationsskifte skiftede navn til Dovitech fra tidligere Westerberg Komponenter. 2016 ser heller ikke ud til at blive en undtagelse for Dovitechs positive resultater.

- I år forventer vi en fornuftig stigning omkring de 15-20 procent. Vi har søsat et par nye tiltag som er faldet på plads, siger Michael Rosenkrantz.

Trods fremgangen er der udsigt til sammen bemanding med blot fire ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109