23948sdkhjf

Nanotech-spinouts omsætter for en halv milliard

Mere vækst i horisonten for 21 virksomheder, der er affødt af DTU Nanotech.
Eksportsucces for de nanotech-virksomheder, der er vokset ud fra DTU Nanotech. 26 virksomheder er de seneste 20 år spundet ud fra instituttet - de 21 lever stadig. Hele 98 procent af deres årlige omsætning på en halv milliard kroner går til eksport.

Virksomhederne opererer inden for vidt forskellige forretningsområder, der afspejler nanoteknologiens bredde anvendelsesmuligheder. Eksempelvis udvikler Plastisens sensorer til påvisning af antibiotika i mælk, CEKO Sensors kan måle belastningen af vindmøllevinger, så nedbrud undgås, mens Silmeco arbejder med ultrasensitiv molekylær påvisning af sprængstoffer.

Forretningsudvikler Flemming Larsen har stået bag undersøgelsen af de 21 virksomheder, og hans forklaring på, hvordan det er muligt at være innovativ på så mange forskellige forretningsområder, lyder:

- Vores mangeårige samarbejde med industrien har givet os en grundlæggende viden om de forskellige forretningsområder. Det sætter os i stand til at identificere de kommercielle muligheder i den brede vifte af opfindelser, der gøres på instituttet.

Tilsammen genererer de 21 virksomheder en årlig omsætning på 500 mio. kr. De beskæftiger i øjeblikket 430 personer eller dobbelt så mange medarbejdere som på DTU Nanotech i dag.

De har samlet tiltrukket over 1,5 mia. kr. i kapital fra investorer, og de forventer fortsat vækst i de kommende år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078