23948sdkhjf

Landsholdsrobot på vej til USA

Det første danske robot-talenthold nogensinde er klar til kamp.
De 12 unge, som udgør Danmarks første robot-landshold, har netop lagt sidste hånd på deres robot til den internationale konkurrence First Robotics Competition (FRC). Det skriver Fyens Stiftstidende.

Den seneste weekend er blevet brugt på en træningstur til Holland, hvor robotten er blevet fintunet og tilpasset de skrappe krav i FRC.

- Jeg tror, der vil være nogle få ting, som bliver hurtige at rette op på, men jeg tror, vi har godt styr på reglerne nu her, siger den ene af de unge på robotlandsholdet, Laura Nøjsgaard, til Fyens Stiftstidende.

Robotlandsholdet i Danmark er startet på initiativ af ildsjælen Lars Ringe, som sammen med Akademiet for Talentfulde Unge har stablet holdet på benene. Projektet har blandt andet fået støtte fra Universal Robots, som i første omgang har investeret en halv million kroner i projektet,

Fakta: First Robotics Competition
Over 3.000 hold bestående af 78.000 unge fra hele verden vil i 2016 dyste robotkonkurrencen i First Robotics Competition.

I starten af året er der forberedelser og regionale konkurrencer. Finalen finder sted i St. Louis, USA, i slutningen af april 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094