23948sdkhjf

Donation til forskning i tæt samarbejde med industrien

En storstilet it-satsning i starten af årtusindet sender nu en frisk fondsdonation til forsker ved Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer.
Den Erhvervsdrivende Fond Center for Netværkssamfundet benytter sine sidste midler til at støtte et formål, der ligger i direkte forlængelse af dens virke. Fonden blev etableret i 2001 for at nyttiggøre erfaringer og resultater fra det daværende IT-fyrtårnsprojekt Det Digitale Nordjylland, som i stor skala afprøvede netværkssamfundets muligheder på en hel region.

Via donationer fra bl.a. Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, NOVI Ejendomsfond og Netværksforum har Center for Netværkssamfundet-fonden gennem tiden været i stand til at investere op mod fire millioner kroner i forskellige projekter. Nu går de resterende midler så til en enkelt værdig modtager; Professor Søren Holdt Jensen er indstillet og anbefalet af Aalborg Universitets ledelse, der fremhæver hans unikke evne til at integrere danske virksomheder i internationalt orienteret forskning.

Søren Holdt Jensens gruppe forsker i digital signalbehandling, som fx er afgørende for funktionaliteten i mobiltelefoner, radio & tv, radarsystemer, sensorer og høreapparater. Sammen med kollegerne har han skabt en række nationale og internationale forskningskonsortier, hvor danske virksomheder er blevet trukket med ind i varmen. Søren Holdt Jensen vil bruge fondsmidlerne i samme spor:

- Jeg vil gerne sætte flere nye projekter op med samarbejdspartnere i det omliggende samfund. Vi er i en globaliseret verden, så det er ikke altid muligt at finde de rigtige partnere lokalt. Men ambitionen for os er så, at der gerne må komme startup-virksomheder ud af de teknologier, vi arbejder med. De vil ofte placere sig i nærheden af universitetet, så der kommer noget tilbage på den måde, siger Søren Holdt Jensen.

Fakta

Bang & Olufsen, LM Wind Power, Oticon og Terma er nogle af de store hjemlige virksomheder, som har et tæt samarbejde med Søren Holdt Jensens sektion. Blandt andet via nye ansættelsesformer, hvor forskere både er tilknyttet universitet og virksomhed, og via utraditionelle samarbejdsmodeller, som giver virksomheder adgang til unikke laboratoriefaciliteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079