23948sdkhjf

Godt år for europæisk halvlederindustri

Den europæiske halvleder-industri sluttede 2015 med tocifret vækst.
Ifølge DMASS (Distributors’ and Manufacturers’ Association of Semiconductor Specialists) voksede salget af industrielle halvledere med 11,3 procent til 1,75 mia. euro i fjerde kvartal 2015 sammenlignet med samme kvartal året før.

2015 endte dermed med et samlet salg på 7,3 mia. euro, hvilket 14,6 procent bedre end 2014.

En stor del af fremgangen skyldes den stærke dollarkurs sammenlignet med euroen. DMASS vurderer, at 60 procent af stigning kan tilskrives dette. Dermed har den organiske vækst i salget ligget på 6-7 procent.

- Som forudset havde vi rekord-handel i distributionen i 2015, i hvert fald set fra et salgsperspektiv. Det der er forskelligt fra tidligere år er, at der ikke var nogen knaphed kombineret med denne tocifrede vækst, produkt-tilgængelighed var aldrig en problemstilling. En stor del af succeshistorien er en rent teknisk effekt, som vil forsvinde i 2016, med mindre valutakurserne går amok igen. Alle tegn – valutaeffekt, økonomi og den kinesiske afmatning – fører til en konklusion om, at vi vil opleve et langt mere alvorligt forretningsmiljø i 2016, siger Georg Steinberger, bestyrelsesformand for DMASS.

Lande som er vant til at handle i dollars i stedet for euro voksede hurtigere end resten af Europa i 2015. Det drejer sig om Østeuropa, Sverige og Schweiz. Eneste undtagelse er Storbritannien, som voksede mindre end gennemsnittet på trods af et stærkt pund. Overførsel af produktion til Østeuropa og Asien trak mindre markeder som Norge, Finland, Belgien og Baltikum ned. Rusland endte som eneste land i DMASS-regionen med en tilbagegang.

Målt på procenter voksede salget i Tyskland med 9,5 procent, Italien med 12,3 procent, Storbritannien med 12,8 procent og Frankrig med 12,3 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078