Syddansk Universitet satser på nye ingeniørgrene
Ingeniørstuderende på Syddansk Universitets Mads Clausen Institut i Sønderborg, kan fra efteråret specialisere sig i helt nye ingeniørfaglige retninger.
Det er et resultat af den uddannelsesreform, som undervisere og forskere ved Mads Clausen Instituttet har gennemført. Reformen giver de studerende mulighed for at specialisere sig i nanoteknologi, software og mekatronik.
Vælger studerende sig ind på en ingeniøruddannelse i Mekatronik, Interaktivt Design eller Innovation & Business fra efteråret, vil de allerede fra fjerde semester kunne specialisere sig inden for instituttets aktuelle forskning. Undervisningen op til fjerde semester er i forvejen forskningsbaseret, men nu kan studerende fordybe sig i særlige profiler inden for Nanoteknologi, Embedded Software eller Dynamiske Mekatroniske Systemer.
- Vi har en tradition for jævnligt at se vores uddannelser efter i sømmene. Det er vigtigt hele tiden at tilbyde uddannelser, som lever op til samfundets behov. Vi skal være klar til at levere de ingeniører, industrien vil efterspørge de kommende år. At vi har valgt netop disse tre profiler hænger sammen med, at flertallet af danske mekatronikvirksomheder ligger i Syd- og Sønderjylland, og at der ved instituttet forskes i de teknologier, der danner basis for virksomhedernes produkter, siger studieleder Ib Christensen, Mads Clausen Instituttet, der har ledet arbejdet med at reformere uddannelserne.
Det er virksomheder som Danfoss, Linak, SAAB Danmark, Siemens, Sauer-Danfoss, og Focon, der beskæftiger sig med produktion af teknologi, som er baseret på mekanik, elektronik og software. Langt størstedelen af uddannede mekatronikingeniører bliver ansat i disse virksomheder. Mekatronikuddannelsen kan kun læses ved Syddansk Universitet i Sønderborg.
Kilde: Mads Clausen Instituttet