23948sdkhjf

Bygger 50 højteknologiske 3D-printere

Danmarks måske største produktion af avancerede 3D-printere er sat i gang af studerende fra Aarhus Universitet.
65 studerende og enkelte forskere tager et radikalt skridt for at spille for at stå kø til 3D-printerne på Aarhus Universitet. De bygger deres egne.

De er i fuld gang med et byggeforløb, der strækker sig over tre fredag eftermiddage og aftener. Her skal de samle stumper og designe elektronik under fælles vejledning af undervisere fra AU Engineering.

3D-printerer til mindst en million
De studerende har købt materialer for i alt 3.500 kr. hver til det frivillige forløb. Det er en forholdsvis lille sum, når man tager printerens markedsværdi i betragtning, siger Mogens Hinge, lektor ved Institut for Ingeniørvidenskab:

- Vi har forberedt et ret unikt design af printeren baseret på nogle eksisterende open source-modeller og selv printet alle delene til byggeprocessen. De færdige printere vil helt sikkert kunne måle sig med de bedste kommercielle printere på markedet og have en værdi af mindst 20.000 kr. stykket.

Værdifuld erfaring
Mogens Hinge er en af initiativtagerne bag projektet, som skal give de studerende erfaringer med at arbejde på tværs af ingeniørdiscipliner som for eksempel kemi, elektronik og mekanik.

Men det løser også et praktisk problem med adgang til universitetets 3D-printere:

- Flere og flere ingeniørstuderende har brug for en 3D-printer i forbindelse med deres studieprojekter, og også inden for forskningen ser vi denne tendens. Det giver et meget stort pres på vores print-faciliteter, og det er da klart, at vi løser det problem, når de studerende kan bygge deres egen og tage den med hjem.

”Byg din egen 3D-printer” er arrangeret af AU Engineering, men de studerende kommer fra mange forskellige uddannelser som for eksempel Fysik, Kemi og Nanoscience.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094