23948sdkhjf

Ny medejer giver belysningsfirma penge til ekspansion

Danske LED iBond har netop rejst et tocifret millionbeløb fra Vækstfonden til en international udrulning.
Den danske belysningsproducent LED iBond har netop rejst et tocifret millionbeløb fra Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture.

Investeringen gør Vækstfonden til en del af firmaets ejerkreds, som også består af SDTI og en række private investorer.

International udrulning kræver kapital

LED-armatur i 6 mm

LED iBonds patenterede teknologi integrerer LED i kompositplader af aluminium, så armaturerne bliver blot 6 mm tynde uden køling og kabler. På den måde kombinerer LED iBond de energibesparende egenskaber ved LED med muligheden for innovative, unikke og fleksible designs.

Teknologien har været en del tid undervejs. De første patenter er fra 2001, men det er først de seneste fem år, at lysdioderne er blevet gode nok til at gøre det relevant. Der er også taget patenter i 2007, 2014 og 2015, og indsendt en patentansøgning i 2016.

LED i Bond har været i gang siden 2014 og har i dag 10 ansatte, der holder fokus på udvikling, salg og markedsføring. Produktionen er så lagt ud til en række danske underleverandører.

Med de nye millioner gør LED iBond klar til at lancere sine produkter internationalt. For penge skal der til for få belysningsprodukterne lanceret i udlandet samt opbygge en patentportefølje, forklarer Rolf Sprunk-Jansen, CEO i LED iBond, til Electronic Supply:

- Med investeringen fra Vækstfonden har vi fået de kræfter, der skal til, for at vi kan realisere vores internationale roll-out-plan. Vi skal i første omgang fokusere på salg og markedsføring, så vi kan etablere os i markedet via en kombination af egne salgsfolk og salgspartnere, siger han.

I første omgang skal produkterne på eksportmarkederne via salgspartnere. Derfor arbejder LED iBond på salgsaftaler med etablerede spillere på en række markeder.

Nye aftaler i løbet af de næste måneder
Der er allerede indgået partnerskabsaftaler med lysdesignere i Europa, Asien og Mellemøsten, og denne proces vil blive intensiveret. Rolf Sprunk-Jansen forventer, at der vil være nye aftaler på plads i løbet af de næste måneder.

- Mange af de store projekter world wide går via lysdesignere, altså rådgivende ingeniører, arkitekter og andre, der ikke selv køber produkterne men er med i beslutningsprocessen. Derfor er det så vigtigt at vise os frem for dem, siger direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094