Elcon får nye ejere og ny direktør
Quicktronics Group køber PCB-producenten Elcon i Horsens. Handelshuset bliver dermed også producent.
Firmaets navn bliver officielt Quicktronics Scandinavia, men produkterne vil for lethedens skyld blive markedsført under Quicktronics Groups' navn.
På ledelsesgangen får ejerskiftet også betydning. Bjarne Stenberg træder tilbage som administrerende direktør. Posten bliver i stedet overtaget af den fungerende direktør, Lau Laursen, som nu får titel af administrerende direktør for Quicktronics Scandinavia.
20 procent vækst var ikke godt nok
Overtagelsen skete officielt ved årsskiftet 2015/16. Dog kommer opkøbet efter et års strategisk samarbejde, hvor Quicktronics har haft småserier og prototyper med i kufferten til sine tyske kunder. Og det er gået over al forventning for begge parter – det har bare ikke været nok.
Ganske vist er omsætningen hos Elcon øget med 20 procent på egenproduktionen af prototyper og småserier baseret på det marked, som Quicktronics har introduceret firmaet for. Men for Quicktronics Group i Tyskland og Polen har væksten lydt på over 30 procent.
- Væksten viser, at ægteskabet kan blive et endnu mere lykkeligt ægteskab. Dog har Elcon-navnet ikke kunnet skabe totalvækst andre steder end på den interne vækst. Derfor skifter vi navnet og køber firmaet, siger Jacob Sickmann Ransborg, bestyrelsesformand i Elcon og administrerende direktør i Quicktronics Group GMBH, til Electronic Supply.
Fra handelshus til producent
Hidtil har Quicktronics været et rent handelshus med eget logistik- og salgskontor Kina. I Tyskland har firmaet så tilkøbt komponenter via småleverandører. Men det skal være slut nu. På fabrikken i Horsens skal der være in-house produktion til det salgs setup, som findes i hele Quicktronics Group.
Med andre ord er Quicktronics blevet producent, der kan tilbyde prototyper, småserier og det, som Jacob Sickmann Ransborg kalder ”livsforsikring”:
- I Horsens er reserveret kapacitet til at tage hånd om det, når noget går galt, og det skal laves hurtigt. Nu kan vi hente det i Horsens i stedet for at skulle hente det fra Kina. Derfor går kunderne i Tyskland ikke i stå, og den resterende produktion kommer så efterfølgende fra Kina en uge senere, men hullet er lukket fra den danske fabrik, forklarer han.
Med købet ser Quicktronics dog ikke kun mod Tyskland – Skandinavien skal erobres.
Meget mere til de nordiske markeder
- Alt det, der har været succes med i Tyskland de seneste tre år; volumenproduktion og prototyper fra Kina med forskellige løsninger og service samt de gode priser, der følger med, har ikke på samme måde været præsenteret i Skandinavien. Men det skal det nu, siger Jacob Sickmann Ransborg.
For den vækst, Elcon har præsteret in-house, vil man nu også have på det eksterne.
- Elcons kunder får de stordriftsfordele, der er ved at udnytte Quicktronics Groups supply chain i Kina. Vi vil gerne præsentere alle de rammeordningsløsninger, som vi tilbyder i Centraleuropa, men som vi hidtil ikke har kunnet tilbyde i Skandinavien.