23948sdkhjf

Boeing hjælper næste generation på vej

Flyproducenten vil samarbejde med Risbjergskolen i Hvidovre om at styrke interessen for naturvidenskab hos 1.500 skoleelever.
Boeing og virksomhedens industripartnere står bag åbningen af et nyt Newtonrum på Risbjergskolen i Hvidovre med fokus på vedvarende energi. Det indgår som en del af naturfagsundervisningen, hvor eleverne blandt andet lærer om fundamentale energibegreber og hvordan vedvarende energiformer påvirker miljøet.

Boeing har siden februar 2014 arbejdet sammen med Risbjergskolens naturfagslærere, skolens ledelse og den norske non-profit organisation FIRST Scandinavia på at styrke interessen for de naturvidenskabelige fag.

Newtonrummet danner rammen om en række velstrukturerede og tidsafgrænsede undervisningsmoduler af med forskellige temaer. 1.500 elever fra mellemskoletrinnet og 40 lærere fra alle skoler i Hvidovre har indtil videre besøgt Risbjergskolens Newtonrum og har gennemgået et robot- og matematikmodul.

- Vi forudser et behov på mere end 100.000 nye kandidater indenfor naturfagene og de tekniske fag i Europa over de næste 20 år, siger Maria Laine, som er vice president i Boeing Northern Europe.

- Boeing støtter stærkt op omkring initiativer indenfor naturfagsundervisningen, både i Europa og globalt, for at stimulere børnenes interesse for naturvidenskab i en tidlig alder. Vi er begejstrede for den succes, Newtonrum-projektet har haft i Danmark og tager skridtet videre næste år i Norge med etableringen af Newton Aviation Academy i Bodø.

Det ny Newtonrum på Risbjergskolen er en markant udvidelse af det eksisterende rum, som åbnede i 2014, og strækker sig over mere end 200 kvadratmeter svarende til to-tre normale klasseværelser. Rummet er særligt indrettet til at understøtte Newton Energi-modulet, der fokuserer på emner som klima, vedvarende energiformer, fossile brændstoffer og elektricitet, ligesom det også rummer robot- og matematikmodulerne.

Udbygningen af Newtonrummet på Risbjergskolen er finansieret af Boeing og virksomhedens industripartnere General Electric, Raytheon og Northrop Grumman i samarbejde med Hvidovre Kommune. Rummet er nu fuldt udbygget, og kan bruges i undervisningen af elever på 5.-10. klassetrin fra alle skoler i Hvidovre Kommune. USA’s ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, deltog ved indvielsen af rummet tirsdag.

- Jeg har både stolt over og begejstret for, at vi her i Hvidovre har fået lov til at lægge skole til det første danske Newtonrum. 1.500 lokale skolebørn har allerede bygget og programmeret robotter i vores Newtonrum. Nu får også de ældste skoleelever mulighed for at arbejde med vedvarende energi og elektricitet. Jeg er helt sikker på, at det vil styrke interessen for naturvidenskab kolossalt, siger Helle Adelborg, som er borgmester i Hvidovre.

- Vi har allerede etableret 34 Newtonrum i Norge, som dækker en lang række naturvidenskabelige emneområder, siger Per-Arild Konradsen, som er direktør for First Scandinavia.

- Det har været en stor fornøjelse at arbejde med åbningen og udvidelsen af det første state-of-the-art Newtonrum udenfor Norge på Risbjergskolen. Vi ser frem til at fortsætte udviklingen og dele erfaringerne med naturvidenskabsundervisningen mellem skoler og på tværs af landegrænser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078