De kan vinde hardwarekonkurrence
Seks virksomheder kan glæde sig over at have nået finalen i Danish Tech Challenge 2015.
Siden august har 20 virksomheder arbejdet hårdt på at udvikle deres forretningskoncept i et tæt sparringsforløb med eksperter indenfor teknik, forretningsudvikling og finansiering. Hver uge er virksomhederne blevet bedømt både for deres arbejdsindsats og deres udvikling.
Nu kan seks virksomheder så glæde sig over at være kommet i finalen af Danish Tech Challenge 2015 og et skridt tættere på hovedpræmien på kr. 500.000, som uddeles den 21. januar til et stort award show.
Finalisterne i Danish Tech Challenge 2015 er:
FluidanFridolin Okkels (CTO) har gennem sin forskning på DTU opfundet og patenteret en ny teknologi, RheoStream, som gør det muligt at overvåge flydeegenskaber i industrielle processer online i realtid.
Intelligent Marking
Projektet omhandler udarbejdelsen af verdens første fuldautomatiske markeringsrobot til anvendelse på alle baneanlæg, hvor linemarking er en nødvendighed. Konceptet er opbygget omkring en ny udnyttelse af GPS-teknologien
MedTrace
Den stigende population af hjertepatienter øger presset på hospitaler verden over til at diagnosticere hurtigere, bedre og billigere. LSW Medical udvikler et automatiseret ”vandsystem”, der producerer radioaktive vand og automatisk injicerer det i patienten på PET scannerens leje.
MEQU
Mequ har lavet en portabel væskevarmer, som kan varme blod/væske op til behandling af traumepatienter. Produktet består af 2 devices: et batteri, som giver strøm til varmeapparatet og en varmedel som varmer væsken op.
Spaceinvader
Paller der ikke kan stables er årsag til elendig udnyttelse af lastrum indenfor transport- og logistikbranchen. Spaceinvaders løsning er et fleksibelt og mobilt pallestativ, der gør det muligt at stable de lavtlæssede paller i flere lag, både på lagerterminal, gaffeltruck og lastbil.
Spiio
Spiio Leaf er en slags digital finger, gartnerne altid har siddende i plantens jord. Den måler lysintensitet, temperatur, jord- og luftfugtighed hele døgnet, så gartneren kan følge sine planter online og behøver kun at køre ud til planterne, når de har brug for det.
Det er forskerparken Scion DTU, som med støtte fra Industriens Fond, der står bag Danish Tech Challenge.