23948sdkhjf

Prototypefirma sætter fart i udviklingsfasen

Med en egenudviklet 3D-printer - angiveligt Nordeuropas største - afhjælper unge iværksættere behovet for prototyper
Idéen om at fremstille 3D-printerer er blevet til det der øjensynligt er Danmarks og Nordeuropas største 3D-printer. Det skriver JP Aarhus.

Maskinen er bygget i starten af 2015 af tre iværksættere og ingeniørstuderende i Aarhus, som startede Ragnar Prototyping. Tanken var oprindeligt, at de tre ville lave og sælge 3D-printere. I stedet sælger prototypefirmaet i dag prototyper-print fra den store 3D-printer.

Konceptet udspringer fra behovet for prototyper i udviklingsfasen. Udgifter til lange og dyre smede- og maskintekniker timer er erstattet med en processtid på et-to døgn.

- Vi tror på at gøre det umulige muligt, og gøre

Tre er blevet til to

Ragnar Prototyping har lokaler i Navitas-bygningen på havnen i Aarhus og udspringer fra Aarhus School of Engineering.

Den store 3D-printer er på 1 gange 1 ½ gange 1 meter.

Firmaet er grundlagt af Sylvester Szöllösi, Jeppe Ibsen og Troels Askholm, som er henholdsvis maskinarbejder og ingeniørstuderende, uddannet maskiningeniør samt maskiningeniør.

Ejerkredsen omfatter i dag Sylvester Szöllösi og Troels Askholm. Jeppe Ibsen har søgt nye udfordringer, da han var færdig med at uddanne sig til civilingeniør.
den nyeste teknologi tilgængelig for alle, også mindre virksomheder. Vi kæmper for at holde Danmark konkurrencedygtigt i et globalt samfund, der kræver mere automatisering, personlige produkter og hurtigere udviklingscyklusser, lyder prototypefirmaets selvbeskrivelse.

Viser om produktet virker som det skal
- Inden en stoledesigner f.eks. skal købe 100.000 eksemplarer af en stol, som han har designet i sit 3Dprogram, er det en fordel at vide, om den er rar at sidde i, og om den holder stilen, siger Troels Askholm Andersen om fordelene ved at anvende firmaets ydelser til JP Aarhus.

Konkret er 3D-printeren er blandt andet brugt til at fremstille prototyper til møbelfirmaet Roon & Rahn, hvilket var Ragnar Prototypings første print med træ-filament

Stolesædet er printet i ét stykke, med bræk-af støtte materiale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078