23948sdkhjf

Danske raket-planer faldt til jorden

Moonspike-projektet, der vil sende en rakket til Månen, har ikke fået den økonomiske støtte.
123.000 dollars lykkedes det det danske Moonspike-projekt at indsamle på en måned via Kickstarter. Desværre var det blot 13 procent af de ønskede 600.000 dollars. Det skriver ing.dk.

- Vi er naturligvis meget skuffede over, at Moonspike Kickstarter-kampagnen ikke nåede finansieringsmålet, fremgår det af projektets hjemmeside.

Hvor, den begrænsede økonomiske støtte stiller projektet og planerne om at sende en raket til Månen, er stadig usikkert.

- Vi vil bruge nogen tid på at gennemgå vores muligheder og målsætning, og så vil vi komme med en opdatering om, hvad det betyder for Moonspike-projektet I fremtiden, fremgår det på Moonspikes hjemmeside.

Mål: Transporter ét gram til Månen
Moonspike mål var oprindeligt at bygge en to-trins raket, som kan transportere et lille rumfartøj ud i lavt jordkredsløb. Derefter skulle rumfartøjet sendes videre til månen.

Rumfartøjets vægt skal være 147 kilo, når det er tanket op, og 35 kilo når den når månen. Ud over plads til brændstof skal fartøjet også udstyret med kommunikations- og styringsudstyr samt en lille, symbolsk last: En lille nål eller "Moonspike" på 1 gram.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078