23948sdkhjf

Mobilen skal afsløre stoffer i din drink

Iværksætterfirmaet Drugster går snart ind i designfasen af et device, som afslører ulovlige stoffer i din drink
Drugstop er navnet på en ny elektronisk stof-scanner, der indbygget i et armbånd, en pen eller noget helt tredje skal beskytte bl.a. unge imod uønskede stoffer i drinks.

Teknologien fungerer ved at sende lys ned i drinken og analysere det lys, som bliver reflekteret. Hermed finder DrugStop frem til, om der er et uønsket stof i drinken.

Bringer spidskompetencer i spil
Bag teknologien står det aarhusianske firma Drugster, hvis stifter har arbejdet på projektet siden 2011.

I forbindelse med stiftelsen af Drugster ApS i 2013 indgik bagmændene en aftale med Innovationsmiljøet Borean om kapitalindskud. Herefter kom et samarbejde på plads med Aarhus Universitet, Kemisk Institut for at få tilført kemisk analytisk og spektroskopisk kompetence. Samarbejdet har kørt siden 2014. Siden supplerede man med datalogisk kompetence fra Alexandra Instituttet.

- I Drugster har vi ansat kemikere, instrument bygger
Teknologien i DrugStop
DrugStop anvender Raman spektroskopi. Dvs. at lys, som reflekteres i drinken, bliver analyseret. Da koncentrationerne af stoffer typisk er meget små, anvender man kemometrisk analysefor at fastslå hvilken typen stof der er tale om.

DrugStop-enheden, som enten kan være en kobling til mobiltelefonen, en pen eller et armbånd, indeholder en laser, detektor, optik, CPU, fibre og batteri og "hylstret/indpakningen".
og social media folk. I 2015 er vi herudover gået i samarbejde med DTI, i Aarhus med henblik på gennemførelse af større testforløb og validering. Det er faktisk et princip for os, at trække på spidskompetencer, som findes inden for forskellige områder og så få denne kompetence forankret i vores egen virksomhed gennem samarbejdet, siger Ulrik Merrild, direktør i Drugster, til Electronic Supply.

Ikke lagt sig fast på leverandører
DrugStop er stadig i prototype- og testfasen. Firmaet anvender underleverandører til specialkomponenter så som fibre, detektor og optik.

- Der er mange der kan levere dette, så det bliver et spørgsmål om leveringssikkerhed, pris og kvalitet, som det typisk vil være. Vi har pt ikke udelukket nogen leverandør, hverken dansk eller udenlandsk. Men en del af produktionen tager vi selv for også at fastholde en innovativ drivkraft hos os selv. Vi skal selv opbygge de kompetencer, som er nødvendige for at videreudvikle produktet, forklarer Ulrik Merrild.

Designfasen starter om tre-fire måneder, hvor man kender de endelige dimensioner og begrænsninger for designet.

Ulrik Merrild regner med at have den endelige prototype klar om et år. Allerede nu arbejder man også på at skaffe kapital til markedsintroduktionen, hvilket også afhænger af de distributionsaftaler, der bliver indgået.

Vil ud til hele verden
Man er nu i gang med at sondere markedet. Forventningerne er dog høje, ikke mindst på grund af en række fokusgruppeinterviews. Særligt tror Drugster på en god modtagelse i en stribe lande, herunder, USA og Kina samt Japan i byområderne. Europa er dog det første markedsfokus.

Det primære marked er unge kvinder, som går i byen, men også unge mænd, turister og forretningsfolk som er udsat for berigelses kriminalitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112