23948sdkhjf

Stærk international udvikling for Data Respons

Fremgang over en bred kamp hos norske elektronikproducent i tredje kvartal.
Data Respons har klaret sig særdeles godt i tredje kvartal 2015.

Driftsindtægterne er vokset med 21 procent til 226 mio. norske kroner, EBITDA voksede 19 procent til 14,7 mio. norske kroner og resultat af primær drift blev på 13,8 mio. norske kroner, svarende til en vækst på 18 procent. Ordreindgangen var på 117 mio. norske kroner i kvartalet.

- Væksten i kvartalet var drevet af stærk vækst i Sverige, som konsoliderer sig som vores største marked. Vores sten-på-sten filosofi betaler sig nu med større industrielle aktører på markedet. Det tager lang tid at få fodfæste, og vise, at det leverer værdiskabende tjenester og produkter, men når du har gjort det vil være langsigtet og god forretning. De væsentligste drivkræfter bag markedet er mere mobilitet, øget robotteknologi, digitalisering af samfundet og tingenes internet - alle områder, hvor vi har en masse ekspertise og en masse spændende produkter og tjenester til at tilbyde, siger Kenneth Ragnvaldsen, administrerende direktør for Data Respons ASA.

Omsætning for årets første ni måneder var 695 mio. norske kroner, en vækst på 12 procent, og resultat af primær drift blev på 41,5 mio. norske kroner. Indtil nu ligger ordreindgangen for 2015 på 689 mio. norske kroner, 93 mio. norske kroner mere end i samme periode året før. Ordrebeholdningen ved udgangen af kvartalet var på 707 mio. norske kroner.

Tyskland bliver vigtigt
- Tyskland er en vigtig prioritet for Data Respons. Dette er langt det største enkeltmarked i Europa med over 35% af det samlede beløb. Vi har gjort store fremskridt i regionen, og vi forventer at top 100 millioner i omsætning i 2015. Vi ser gode vækstmuligheder i de kommende år, og på længere sigt tror vi det er realistisk, at Tyskland vil være den største, også i Data Respons, siger Kenneth Ragnvaldsen

Udviklingen på kernemarkederne giver elektronikproducenten tro på en stærk afslutning på året:

- I de første ni måneder har virksomheden oplevet vækst og forbedret lønsomhed. Selvom markedsforholdene er blandet, ser vi gode muligheder i flere af vores vigtigste markeder. Den positive udvikling i Sverige og Tyskland modvirker det mere krævende marked i de olierelaterede erhverv i Norge. Samlet set har koncernen høj aktivitet og solid ordrebeholdning og det giver et godt udgangspunkt for en god afslutning på året, slutter Data Respons administrerende direktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093