23948sdkhjf

Global succes for dansk testcenter

Netværket omkring lystestcentret Doll i Albertslund har på ét år rundet 265 medlemmer
Virksomheder fra ind- og udland afprøver i stor stil nye løsninger inden for belysning og smart city-teknologi i testcenteret Living Lab i Hersted Industripark.

Og det er gået stærkt med at trække interesserede virksomheder til. For det er blot et år siden, at Albertslund Kommune åbnede Doll, danish outdoor lightning lab, i Hersted Industripark.

- Det afgørende er, at vi her har en fuldskala platform til demonstration, test og udvikling - og det er noget helt unikt på verdensplan. Her kan man opleve vejbelysning i den virkelige verden, se designet og få indblik i hvordan det virker. Og man behøver ikke rejse jorden rundt for at opleve forskellige løsninger - i Albertslund er det meste samlet. Det er derfor, at delegationer fra hele verden strømmer til, og det er derfor at de internationale firmaer inviterer deres kunder og samarbejdspartnere til Albertslund, forklarer Kim Brostrøm og Niels Carsten Bluhme, som er henholdsvis teknologichef i Doll, og teknisk direktør i Albertslund Kommune, til sn.dk.

På vej ind i næste fase
Siden starten er Doll-netværket vokset til at omfatte hele 265 aktører, inklusiv næsten alle danske virksomheder på området samt flere store, internationale lys-virksomheder. Hertil kommer universiteter, byer og andre partnere fra ind- og udland.

Noget af det, der har trukket interessenter til er, at test og demonstrationer i industriområdet forløber samtidig med, at folk færdes normalt i området. De deltagende virksomheder har opstiller 40-50 forskellige former for belysning. Der vil blive sat omkring 280 nye lysmaster op på veje og stier i området med den nyeste LED-gadebelysning, de nyeste styresystemer og bevægelsessensorer.

Området er allerede ved at blive udvidet. Både intelligent indendørs belysning og smartcity løsninger er i spil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063