23948sdkhjf

Nyt grundforskningscenter slår dørene op på DTU

Onsdag 7. oktober åbnede DTU's nye Center for Hyperpolarization in Magnetic Resonance. En bevilling på 55 mio. kr. har gjort centret muligt.
Center for Hyperpolarization in Magnetic Resonance, som er et tværfagligt samarbejde mellem forskellige forskningsgrupper på DTU Elektro og DTU Kemi, har som mål at undersøge grundlæggende spørgsmål omkring hyperpolarisering gennem Dynamic Nuclear Polarization (DNP).

Arbejdet skal muliggøre nye anvendelsesområder for magnetisk resonans (MR), herunder studiet af kemiske reaktioner både i og uden for levende organismer.

Centrets leder, professor Jan Henrik Ardenkjær-Larsen fra DTU Elektro, er opfinder af metoden Dissolution DNP og leder en forskningsgruppe, som anerkendes internationalt for introduktionen af nye og banebrydende hyperpolariserbare agenter, som er biologisk signifikante, og for at fremme anvendelsen af disse agenter i diagnostik i mennesker.

Hyperpolarisering kan forstærke MR-signaler med en faktor på mere end 10.000. Når centeret opnår en dybere forståelse af processerne, vil metoden kunne accelerere konventionelle eksperimenter og også muliggøre nye MR-eksperimenter, som tidligere blev anset for umulige.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063