23948sdkhjf

Trods fabrikslukning - Contex vil holde på underleverandører

Visse underleverandører kan fortsætte samarbejdet med scannerfabrikken Contex, når produktionen lukker i Svendborg og flytter til Kina.
I løbet af 2016 lukker scannerfabrikken Contex ned for produktionen i Svendborg. Den flytter til Kina, og 45 ansatte mister jobbet.

For nogle underleverandører ser konsekvenserne ud til at blive mindre omfattende. De får mulighed for at arbejde sammen med Contex' kinesiske kollegaer, forklarer Kenneth Hüttel, produktionsdirektør hos Contex i Svendborg.

- I første omgang vil man fastholde nogle af underleverandørerne. Specielt i opstartsperioden, hvor produktionen og en del af supply chain flytter, minimerer man risici ved at lave en overførsel, forklarer Kenneth Hüttel til Electronic Supply og tilføjer, at da nogle af underleverandørerne har unikke kompetencer kan scannerproducenten heller ikke uden videre skifte til en anden leverandør.

Hvordan situationen ser ud på sigt vil Kenneth Hüttel dog ikke spå om. For finder den kinesiske fabrik de rette samarbejdspartnere, kan der i fremtiden blive tale om at skifte til lokale leverandører.

Produktion helt til det sidste
- Det er frygteligt ærgerligt, at vi er nødt til at lukke virksomheden. For vi har unikke kompetencer på virksomheden, og er et af de eneste steder i verden, hvor det hele er samlet til produktion af storscannere, siger Kenneth Hüttel og understreger, at hele forløbet er kørt transparent i forhold til medarbejderen.

For at sikre produktion i Svendborg frem til den endelige lukning næste år er der således sammen med medarbejderne lavet fastholdelsesaftaler.

I overenskomsten er der også regler der gør, at mangeårige medarbejdere har krav på godtgørelse, i tilfælde af at de bliver opsagt. Og medarbejdere med både 25 og 40 års jubilæum er der adskillige af i firmaet, oplyser Kenneth Hüttel, der selv har været i fabrikken i ni år.

Dygtige folk med gode jobmuligheder
Når Contex endegyldigt lukker i Svendborg i 2016 lader de 45 nuværende ansatte til at stå med gode muligheder for nyt job. Hovedparten af de ansatte i produktionen er fleksible og har arbejdet med både montage, elektronik og tyndpladeproduktionen, og meget få har primært haft sin arbejdsgang i én afdeling.

Hos 3F Sydfyn vurderer faglig medarbejder Trine Janus også, at de ansatte i produktionen hurtigt vil kunne finde ansættelse. Særligt dem, som har arbejdet med montagen, har ifølge hende gode muligheder for hurtigt at finde nye job.

Bekymringen for de 45 medarbejderes fremtidige situation er heller ikke stor hos Jobcenter Svendborg. Ved tidligere afgange fra fabrikken har de ansatte relativt let kunne finde ny beskæftigelse, oplyser driftschef Erling Melchior Hansen. Særligt med blik på konjunkturerne vurderer han, at der er gode muligheder for beskæftigelse for Contex' ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203