23948sdkhjf

Kort nyt fra elektronikbranchen

Electronic Supply bringer igen nyt fra elektronikindustrien i udlandet. Læs i dag om halvlederproducents milliardopkøb, en ny Cobham-distributør og nye aftaler til Kitron.
Cobham vælger ny distributør i Danmark og Norden
Cobham indgår distributionsaftale med svenske Amtele, som nu skal forhandle producentens instrumenter og målesystemer i Danmark, Sverige og Norge.

Aftalen omfatter forretningsområdet Cobham AvComm alle produkter til brancher som fly, forsvar, telekom, køretøjer, trådløs kommunikation med flere.

Halvlederproducent i milliardopkøb
Dialog Semiconductor køber producenten af microcontrollere Atmel for 4,6 mia. dollars (30,6 mia. kr.)

Dialog Semiconductor bliver dermed blandt de førende inden for power management og embedded processing. Den samlede omsætning ligger på 2,7 mia. dollars (17,9 mia. kr.). Firmaet har blandet andet kunder inden for mobile power, IoT og Automotive.

Opkøbet ventes at være endeligt afsluttet sidst i 1. kvartal af 2016.

Forsvarsordrer til Kitron
Kitron indgår en 30 år lang aftale med Northrop Grumman om leverancer af elektroniske komponenter til F-35 Lightnings flyelektronik. Aftalen løber frem til udgangen af juni 2036 og indeholder mulighed for en fremtidig forlængelse.

Ifølge Kitron og Northrop Gruman skal aftalen være med til at skabe et samarbejde, der udvikler en kosteffektiv og teknisk overlegen kilde, som giver størst mulig værdi for F-35 Communications, Navigation and Identification (CNI) programmet.

Kitron har også fået en ordre fra Kongsberg Defence & Aerospace AS på militært kommunikationsudstyr. Ordren har en værdi af 56 mio. norske kr. (44 mio. kr.). Produktionen skal sker på Kitrons fabrik i norske Arendal, og leverancen vil ske i 2016.

Dele af udstyret er del af en opgradering til NASAMS luftforsvarssystem til Norges væbnede styrker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078